Sütlü tatlılar içinde en çok sevileni şüphesiz keşküldür. Yumuşacık yiyimi, enfes tadıyla keyfinizi yerine getirecek harika bir lezzet. İşte kendi ellerinizle keşkül yapmanın püf noktaları.
KEŞKÜL TARİFİ
Malzemeler:
-1 litre süt
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı toz badem
-1 Yemek kaşığı nişasta
-2 yemek kaşığı pirinç unu
-1 yumurta sarısı
-1 vanilya
Süslemek için:
-File badem
Hazırlanışı
-Sütü tencereye alın ve henüz soğukken şekeri, yumurta sarısını ve bademi ekleyin.
-Nişastayı suyun içerisinde ezin. Süt kaynadıktan sonra da nişastayı ve vanilyayı ilave ederek karıştırın. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca kaselere bölüştürün.
-Soğuması için bir süre bekleyin ve üzerini file badem ile süsleyin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.