Babasından Kızına Umut: 7 Yaşındaki Aye'ye Böbrek Nakli Yapıldı

Bursa'da 7 yaşındaki Aye, babasının böbreğiyle hayata tutundu.

07.10.2024-11:32 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-11:32) Babasından Kızına Umut: 7 Yaşındaki Aye'ye Böbrek Nakli Yapıldı

Bursa'da Umut Veren Bir Ameliyat

Bursa'da yaşayan Suriye uyruklu 7 yaşındaki Aye, doğuştan gelen böbrek rahatsızlığı nedeniyle babasından organ nakliyle yeni bir hayata başladı.

Yaşam Mücadelesi

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Aye son iki yıldır diyaliz tedavisi görerek hayatta kalma mücadelesi veriyordu. Babası Behruz Ahmet (34), kızına böbrek bağışlamak için Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

Başarıyla Gerçekleştirilen Ameliyat

Konuyla ilgili açıklama yapan Organ Nakli Sorumlu Cerrahı Prof. Dr. Murat Demirbaş, Aye'ye yapılan böbrek naklinin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini belirtti. Ameliyat sonucunda babadan alınan böbrek, Aye'ye nakledildi.

Aye'nin Yeni Hayatı

Demirbaş, "Aye şimdi kutup kadar su içebiliyor," diyerek ameliyatın önemini vurguladı. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen operasyon sonrası Aye, hastaneden taburcu olmaya hazırlanıyor.

Retroperitonoskopik Yöntem ile Ameliyat

Açıklamada, 7 yaşındaki Aye'nin böbreği, retroperitonoskopik yöntemle alındı. Bu kapalı yöntem, hastanın sırtından gerilerek böbreğin çıkarılmasını sağlıyor ve iyileşme sürecini hızlandırıyor. Prof. Dr. Murat Demirbaş, bu tekniğin laparoskopiye göre daha avantajlı olduğunu belirtti.

Hastanın hızlı bir şekilde taburcu olması, bu tür modern cerrahi tekniklerin başarıyla uygulanmasının bir sonucu olarak dikkat çekiyor.

Bursa'da doğuştan böbrek hastası Suriye uyruklu 7 yaşındaki Aye, babasından yapılan böbrek...

Bursa'da doğuştan böbrek hastası Suriye uyruklu 7 yaşındaki Aye, babasından yapılan böbrek nakliyle hayata tutundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal