Babalar Günü ne zaman, hangi tarihte kutlanacak? 2022 Babalar Günü tarihi ve hediye önerileri!

Haziran ayının yaklaşmasıyla birlikte Babalar Günü'nün tarihine dair araştırmalar da artmaya hızlandı. Babalarımız için anlamı büyük olan bu günü değerlendirmek isteyenler "Babalar günü ne zaman, hangi güne denk geliyor? Babalar Günü'nde alınacak hediyeler nelerdir?" gibi sorulara yanıt arıyor. İşte 2022 Babalar Günü'ne dair merak edilenler...

25.05.2022-23:15 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-23:15) Babalar Günü ne zaman, hangi tarihte kutlanacak? 2022 Babalar Günü tarihi ve hediye önerileri!

Son günlerin en çok merak edilen konuları arasında Babalar Günü geliyor. Haziran ayının gelmesiyle birlikte yaklaşan Babalar Günü'nün tarihi ve alınabilecek hediye fikirleri merakla araştırılıyor. Peki, 2022 Babalar Günü ne zaman? Babalar Günün'de ne hediye alınır?

Babalar Günü hangi tarihte?

Her sene Haziran'ın 3. Pazar günü kutlamaları yapılan Babalar Günü, bu sene 19 Haziran Pazar gününe denk geliyor.

Babalar Günü'nün tarihçesi

Babası Amerikan savaş gazisi olan Sonora Smart Dodd, annelere özel gün olduğu gibi babalar için de özel bir gün olması gerektiğini düşünmüştür. Genç kızın babası eşi olmadan 6 çocuğunu tek başına büyütmeyi başarmıştır. Babasının doğduğu tarih olan 5 Haziran'ın Babalar Günü olarak kutlanmasını isteyen genç kız çalışmalara başlamış ancak çalışmaları babasının doğum tarihine kadar yetişmediği için kutlamayı Haziran'ın 3. pazar gününe ertelemek zorunda kalmıştır.

İlk Babalar Günü kutlaması 19 Haziran 1910 tarihinde Washington Spokane'de yapılmıştır. 1924'te ABD Başkanı Calvin Coolidge kutlamalara destek vererek bu günü resmileştirmiştir. 1966 senesine gelindiğinde ise dönemin başkanı Lyndon Johnson, her sene Haziran'ın 3. Pazar gününün Babalar Günü olarak kutlanacağı bilgisinin yer aldığı bir bildiri düzenlemiştir. 1972 yılındaysa Babalar Günü Amerika Birleşik Devletleri'nde resmi tatil olarak kabul görmüştür.

 babalar günü

Babalar Günü'nde alınabilecek hediyeler nelerdir?

- Saat

- Ayakkabı

- Şapka

- Fotoğraf albümü

- Kıyafet

- Cüzdan

- Parfüm

- Hobi malzemesi

- Kol düğmesi

- Kemer

Unutmayın hediye tercihi yaparken babanızın sevdiği ve ilgi duyduğu alanları dikkate almanız doğru tercih yapmanızı sağlayacaktır.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal