Babagannuş Nasıl Yapılır? Babagannuş Tarifi

Yemeklerinizin yanında farklı bir lezzet arayışı içerisindeyseniz bu tarif tam size göre. Patlıcanla hazırlayacağınız bu meze damaklarınızda eşsiz bir tat bırakacak. Peki, babagannuş nasıl yapılır? Babagannuş tarifi nedir? Babagannuş için gerekli malzemeler nelerdir?

30.06.2020-13:43 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-13:19) Babagannuş Nasıl Yapılır? Babagannuş Tarifi

Yemeklerinizin yanına hızlıca hazırlayabileceğiniz bu meze ile keyfinize keyif, sofralarınıza renk katabilirsiniz. Patlıcan ve sarımsağın benzersiz uyumu ile hem sağlıklı hem de lezzetli bir meze olan babagannuş tarifini sizin için derledik. İşte detaylar…

MALZEMELER

  • 2 patlıcan
  • 2 diş sarımsak, doğranmış
  • 1 limon
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış taze maydanoz
  • 1 çorba kaşığı doğranmış taze nane

NASIL YAPILIR?

Babagannuş için ilk olarak patlıcanları közleyip büyük bir kasenin içerisin alın ve üzerini streç film ile örtün. Birkaç dakika sonra etli kısımlarını kabuklarından ayırın. Ardında yeşillikler hariç geri kalan diğer tüm malzemelerle birlikte bir mutfak robotuna alın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Taze yeşilliklerini, tuz ve karabiberini de üzerine serpin ve servis edin. Afiyet olsun…

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal