B17 vitamini hangi besinlerde vardır, eksikliğinde ne olur? B17 vitamini eksikliğinde görülen belirtiler

B17 vitamini amigdalinden oluşan bir vitamindir. Vücudumuzun birçok ihtiyacını karşılayan bu vitaminin eksikliğinde gözle görülebilir etkiler yaşanmaktadır. Peki, B17 vitamini eksikliği nedir, belirtileri nelerdir? İşte detaylar...

29.06.2022-14:58 - (Son Güncelleme: 04.07.2023-15:54) B17 vitamini hangi besinlerde vardır, eksikliğinde ne olur? B17 vitamini eksikliğinde görülen belirtiler

B17 vitamini; acı badem, şeftali ve kayısı çekirdeklerinde oldukça fazladır. 1830 senesinde keşfedilen bu vitamin kanser tedavisinde kullanılmaktadır.

B17 vitamin eksikliği belirtileri nelerdir?

- Kanser

- Hipertansiyon

- Vücut direncinin azalması

- Diş etinde iltihap

- Özellikle kanser kaynaklı ağrılar

- Vücut iltihapı

- Eklemlerde inflamasyon

- Metabolik hastalıklar

- Anemi

- Halsizlik

- İştah kaybı

- Romatizmal hastalıklar

- Kardiyovasküler hastalıkları

 b17 hangi besinlerde vardır

Hangi besinlerde B17 vardır?

- Yabani böğürtlen

- Kiraz

- Frenk üzümü

- Elma çekirdeği

- Armut

- Erik

- Kayısı ve şeftali çekirdeklerinin içi

- Acı badem çekirdeği içi

- Mürdüm eriği çekirdeği içi

- Kiraz çekirdeği içi

- Brezilya fıstığı (macadamia)

- Ayva

- Çilek

- Ahududu

B17 vitaminin zararları nelerdir?

Vitaminin aşırı tüketilmesi siyanid zehirlenmesi, sakat kalma ve ölüm gibi önemli sorunlara neden olabilir. Bundan dolayı doktor kontrolünde kullanımına izin verilmektedir.

YORUM YAZ..
Modal