Azize Ceyhun'dan Eşsiz Bir Sanat Sergisi

Viyana'da Azize Ceyhun'un 'Alcohol Ink' sergisi, sanatseverlerle buluştu.

23.10.2024-01:20 - (Son Güncelleme: 23.10.2024-01:20) Azize Ceyhun'dan Eşsiz Bir Sanat Sergisi

Viyana'da Sanat Dolu Bir Gece

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'un eşi, sanatçı Azize Ceyhun, alkol bazlı mürekkep kullanılan teknikle hazırladığı eserlerini sergiledi. Sergi, Viyana'daki Azerbaycan Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Sanatseverlerin Beğenisini Topladı

Açılışta, Büyükelçi Ozan Ceyhun, Türkiye’nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın Daimi Temsilcisi olan Büyükelçi Hatun Demirer ve sanatseverler bir araya geldi. Azerbaycan Kültür Merkezi Müdürü Leyla Gasimova, serginin açılışını yaparak, iki ülke arasındaki dostluğun sanat aracılığıyla pekiştiğini söyledi.

İlginç Bir Sanat Tekniği: Alcohol Ink

Azize Ceyhun, eserlerini Viyana’da geçirdiği süre zarfında ürettiğini belirtirken, "Alcohol Ink" tekniğinin alkol bazlı mürekkebin farklı bir kimyasal madde ile inceltilerek kağıt üzerine uygulandığını açıkladı. Bu yöntemin, fırça veya benzeri bir alet kullanılmadan yapıldığını vurguladı.

Ebru Sanatıyla Benzerlikleri

Ceyhun, bu tekniğin bir yönüyle geleneksel Ebru sanatını andırdığını, ancak su kullanılmadığını belirterek, inceltilmiş mürekkebin doğrudan kağıt üzerine döküldüğünü ve hızlı hareketlerle şekillendirildiğini ifade etti.

Teşekkürlerle Dolu Bir Açılış

Büyükelçi Ozan Ceyhun, serginin gerçekleşmesinde emeği geçen Azerbaycan Kültür Merkezi yetkililerine ve davetlilere teşekkür etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal