Azimet Köylüoğlu kimdir, ne zaman, hangi hükümet döneminde bakanlık yaptı? Azimet Köylüoğlu tüm servetini telefon dolandırıcılarına kaptırdı!

Son zamanlarda sıkça rastladığımız telefon dolandırıcılığı haberlerine bir yenisi daha eklendi. Telefon dolandırıcılığının son kurbanı eski bakan Azimet Köylüoğlu oldu. Yaşanan bu hadise ise Azimet Köylüoğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? Azimet Köylüoğlu ne zaman ve hangi hükümet döneminde bakanlık yapmıştır? gibi soruları akıllara getirdi. İşte çok merak edilen Azimet Köylüoğlu 'nun hayatına dair bilgiler...

03.03.2022-13:28 - (Son Güncelleme: 03.03.2022-13:32) Azimet Köylüoğlu kimdir, ne zaman, hangi hükümet döneminde bakanlık yaptı? Azimet Köylüoğlu tüm servetini telefon dolandırıcılarına kaptırdı!

Son zamanların modası haline gelen telefon dolandırıcılığında her gün yeni bir gelişme yaşanmaktadır. Vatandaşların yanı sıra akıllara hiç gelmeyecek olan sanat, spor, magazin ve hatta siyaset camiasından da aşina olduğumuz isimler bu dolandırıcılık şebekesinin tuzağına düşmektedirler. Son olarak telefon dolandırıcılarına parasını kaptıran kişi ile siyaset dünyasından tanıdığımız eski bakan Azimet Köylüoğlu oldu. Hal böyle olunca da eski bakan Azimet Köylüoğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? Azimet Köylüoğlu hangi hükümet döneminde ve ne zaman devlet bakanı oldu? gibi sorular da gündemi meşgul etmeye başladı. Biz de bu çarpıcı konunun araştırmasını yaptık ve merak edilen bütün detayları siz değerli takipçilerimiz için haberimizin içeriğinde paylaştık. Gelin birlikte haberimizin detaylarını inceleyelim.


Azimet Köylüoğlu kim, nereli ve kaç yaşında?

Senelerce alın teri ile çalışarak bankada biriktirmiş olduğu bütün parasını dolandırıcılara kaptıran Azimet Köylüoğlu, 1940 yılında Sivas Demircilik 'te dünyaya gelmiştir. Yıldız Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi ve İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi 'nden mezun olmuştur. Türkçe ana dili dışında aynı zamanda Almanca, İngilizce, Kürtçe ve Zazaca dillerini çok iyi derecede bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. 

Eski bakan Köylüoğlu, DSİ Genel Müdürlüğü Mühendisi, Elazığ ile Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademileri Öğretim Üyesi, Elazığ Bayındırlık Müdürü, Köy İşleri Bakanlığı Başmühendisi, Şefi, Fen Heyeti Müdürü, Köy Yolları Dairesi Başkan Yardımcısı, Yol Yapım Uzmanı, Yol Su Elektrik Genel Müdürlüğü Genel Müdürü, Serbest Mühendis ve Müteahhit, Gazi Üniversitesi ile Elazığ Fırat Üniversitesi Öğretim Görevlisi gibi önemli görev ve pozisyonlarda yer almıştır.

Azimet Köylüoğlu, 5 Haziran 1977 yılında yapılan genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi 'nden 16. dönem milletvekili, 20 Ekim 1991 yılında yapılan genel seçimlerde ise Sosyaldemokrat Halkçı Parti 'den 19. dönem Sivas milletvekili olarak seçilmiş ve Türkiye Büyük Millet Meclisi yasama çalışmalarında aktif olarak yer almıştır. Ayrıca 19. dönem Sanayi, Teknoloji ve Ticaret Komisyonu Başkanı görevini icra etmiştir. 50. Hükümette ise İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Başkanı olarak görev almıştır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal