AZERO coin nedir? Aleph Zero coin projesi ve yol haritası

Kripto para dünyasının yeni gözdesi AZERO Coin'in yol haritası ve geleceği merak ediliyor. İşte AZERO Coin yol haritası ve yatırım geleceği...

12.04.2022-23:08 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-23:08) AZERO coin nedir? Aleph Zero coin projesi ve yol haritası

AZERO Coin, Aleph Zero ekosistemi içerisinde kullanılmakta olan yerel bir kipto paradır. Aleph Zero'ysa gizliliği fazla önemseyen, bir saniye içinde birçok işlemi yapabilen ve hisse senetleri halka açık olan bir blok zincirdir. Yeni yıl itibari ile piyasada yerini alan ve fiyat grafiğinde devamlı yükseliş yaşayan bu projenin ardından detayları da merak edilmeye başlandı. Peki, AZERO Coin nedir, gidişatı nasıldır? İşte AZERO Coin'e dair merak edilen tüm soruların yanıtı...

AZERO Coin nedir?

Katman birde yani Layer1'de çalışmakta olan Aleph Zero blok zinciri kurumsal, DEFİ ile web3.0 kullanımları adına özel olarak tasarlanmış olan bir sistemdir. Hisse kanıtı halka açık blok zinciri özelliği taşıyan bu ekosistem, 0 bilgi kanıt sistemine dayanıyor. Böylelikle kullanıcı bilgileri gizliliği ön plana alınmış oluyor. Aynı zamanda bu ekosistemde çok sistemli hesaplamalar da kullanılmaktadır. AZERO COİN bu blok zincirindeki yerel kripto para birimi olarak karşımıza çıkıyor. Ağda bulunan ödemler ile stake işlemlerinde kullanılmakta olan AZERO Coin'e detaylı bakıldığında şunları söyleyebiliriz;

- Bu ekosistem tam anlamıyla ölçeklenebilir özellik taşıyor. Hakemlerce 5 kıtada gerçekleştirilen değerlendirmeler neticesinde bir saniye içinde 89.600 işlem gerçekleştirdiği tespit edilmiştir..

- Aleph Zero ekosistemi, rastgele bir komitesi bulunan ilk DAG tabanlı platform olması amacı ile kurulan bir ekosistemdir.

- Sistemde yer alan 0 bilgi ile çok taraflı hesaplama özellikleriyle özel akıllı sözleşmeler tam gizli ve güvenli bir şekilde üretilebiliyor.

- Bu ağda yer alan işlemlerin maliyetleri sıfıra çok yakın ve 0,0003 AZERO Coin şeklinde açıklandı. Bu ise coin'in ağda yer alan bütün işlem ve ücretler için kullanıldığı anlamına geliyor.

- Ekosistemin güvenilirliği kanıtlanmıştır. Resmi hakemlerce kontrol edilmiş ve denetlenmiş olup 2019 senesinde güvenilir olduğu kabul edilerek yayınlanmıştır.

- Sistemde kullanılmış olan Common, sistemin ilk ürün özelliğindedir. Bu noktada merkezi olmayan değişim borsalarıyla karanlık havuzlar yer alır. Merkezi bulunmayan borsalar, desteklenmekte olan bütün kripto para birimleriyle AZERO Coin'in değişiminin yapılmasına yaramaktadır. Söz konusu borsaların bütün blok zincirlerinde işlem gerçekleştireceği belirtilmiştir. Karanlık kılavuzlarıysa tam anlamıyla gizli olan stake havuzlar anlamına geliyor.

- Ekosistemde yer alan HUB ile SPOKE işlemleri modelleri özelliğiyle uygulamalarınızı Alpeh Zero ağı ile birleştirmenize imkan tanıyor.

- Merkezi olmayan dosya depola özelliğini kullanabiliyorsunuz.

- Söz konusu sistemde şeffaf belge erişimi, otomatik vergi ödemeleri, nesnelerin interneti, akıllı sözleşmeler, tedarik zincir yönetilmesi, sanal oyun varlıkları, merkezi olmayan alan adı sistemi, evrensel cüzdan ile merkezi olmayan değişimler, varlık dijitalleştirilmesi gibi çeşitli özellikleri kullanabiliyorsunuz.


AZERO Coin hakkında haber yorumları

Coin'le alakalı yapılan haberlerde sistemin 2018 senesinden itibaren geliştirilmeye başlandığı ve bu süreç içerisinde oldukça fazla yatırım aldığından söz edilmekte. 2018 senesinde başlanan projenin tamamlanması 2020 senesini bulmuştur. Geçen süre içerisinde gelişim ile genişletme adına 15 milyon dolarlık bir yatırım toplanmıştır. Projenin kamu ön satımı, genel satımı ile topluluk tutarlarıysa 2021 senesinde sonuca ulaşmıştır.

Sistemin birinci versiyonu 2021 Kasım ayı içinde devreye girerek oldukça fazla yatırımcıya ulaşmıştır. 2022 yılına gelindiğindeyse çok taraflı hesaplama ile 0 bilgi kanıtı özelliklerini geliştirmeyi hedeflemiştir. Zaman geçtikçe sistemi büyüyen projede şu an otuz kişiden oluşan bir ekip çalışıyor. Söz konusu ekibin ACM ICPC dünya finalleri ile U.A matematik yarışmasında 1. olmuş ya da Simons Berkeley anlaşma bursu alan üyeler yer alıyor. Bu da sistemin dikkat çekici özelliklerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal