Azerbaycan’dan Türkiye’ye Taziye Mesajı: “Sizin Acınız Bizim Acımızdır”

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde meydana gelen zırhlı araç kazasında şehit olan dört asker için Türkiye’ye taziye mesajı gönderdi. Hasanov, mesajında Türk halkının acısını paylaşarak, "Sizin acınız bizim acımızdır" ifadelerine yer verdi.

09.09.2024-11:03 - (Son Güncelleme: 09.09.2024-11:08) Azerbaycan’dan Türkiye’ye Taziye Mesajı: “Sizin Acınız Bizim Acımızdır”

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Bakan Zakir Hasanov, kazada şehit olan askerler için Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı'ya bir taziye mesajı iletti.

Mesajında derin üzüntü duyduğunu belirten Hasanov, şehit olan askerlerin ailelerinin ve Türk milletinin acısını yürekten paylaştığını ifade etti. Ayrıca yaralı askerler için de acil şifalar dileklerinde bulundu. Taziye mesajında, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşlik bağlarına vurgu yapılarak, Türk askerlerinin acısının Azerbaycan’ın da acısı olduğu belirtildi.


Tunceli’de Yaşanan Kaza ve Azerbaycan’ın Dayanışması

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde meydana gelen kazada zırhlı aracın devrilmesi sonucu dört Türk askeri şehit düşmüştü. Azerbaycan’ın bu olay karşısında Türkiye’ye olan dayanışmasını gösteren mesajı, iki ülke arasındaki "bir millet, iki devlet" anlayışını bir kez daha gözler önüne serdi.

Azerbaycan, Türkiye’nin zor anlarında her zaman yanında olduğunu göstererek, askerlerin şehit olmasının hem Türkiye hem de Azerbaycan için büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu vurguladı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal