Ayvalık’ta 200 milyonda 1 ihtimal gerçekleşti: Mavi ıstakoz büyük heyecan yarattı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, dünyada 200 milyonda 1 görülen mavi ıstakoz görüldü. Hayalet ağa takılan mavi ıstakoz, dalgıç Nedim Kartal tarafından kurtarıldı.

03.08.2024-10:57 - (Son Güncelleme: 03.08.2024-10:57) Ayvalık’ta 200 milyonda 1 ihtimal gerçekleşti: Mavi ıstakoz büyük heyecan yarattı

Ayvalık’ta mavi ıstakoz heyecanı yaşandı. Su Ürünleri Mühendisi ve profesyonel dalgıç Nedim Kartal, dalış eğitimi vermek amacıyla Ayvalık açıklarına açıldığı sırada, hayalet ağa takılmış nadir bir mavi ıstakozla karşılaştı. 

200 milyonda 1 görülüyor

DHA’da yer alan habere göre; Dünya genelinde 200 milyonda 1 görülen bu ender canlının hayatını kurtaran Kartal, su altı kamerasıyla görüntülediği ıstakozu, ağdan kurtardıktan sonra doğal yaşam alanına geri bıraktı.

Ayvalık’ta 200 milyonda 1 ihtimal gerçekleşti: Mavi ıstakoz büyük heyecan yarattı

Neredeyse ölmek üzereydi

Kartal, yaşadığı bu olağanüstü deneyimi şu sözlerle anlattı: "Mavi ıstakoz, renk mutasyonuna sahip nadir bir tür. Hayalet ağda mahsur kalmıştı ve neredeyse ölmek üzereydi. Onu kurtarıp doğal ortamına geri bırakmak benim için büyük bir mutluluktu. Ayvalık'ın sualtı çeşitliliği ve zenginliği açısından bu çok önemli bir olay."

Kartal, Ayvalık'ın sualtı güzelliklerini keşfetmek isteyen herkesi bölgeye davet ederken, mavi ıstakozu düzenli olarak kontrol edeceklerini de belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal