Ayvalı Pilav
Ayvalı Pilav Yapılışı
09.04.2020-13:54 - (Son Güncelleme:
10.04.2020-10:23)
MALZEMELER
- 1 adet ayva (taze olması önemli değil)
- 2 adet soğan
- 50 gram ceviz içi
- 2 bardak baldo pirinç
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 3.5 – 4 Su bardağı Su
- 100gram soyulmuş ve haşlanmış kestane
- 2 kaşık toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 demet maydanoz
- Tuz
Ayvalı Pilav Yapılışı
- Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak bir suda 30 dakika kadar bekletin.
- 30 dakikanın ardından pirinci bol suyla yıkayın ve ardından süzün.
- 2 tane soğanı soyun ve ardından küp şekilde doğrayın.
- 1 tane ayvayı soyduktan sonra küp şekilde doğrayın ve kararmasını önlemek için limonlu suda bekleyin.
- Maydanozları kıyın
- Zeytinyağınızı tencerede ısıtın ve ardından soğanları ekleyip kavurun.
- Tencereye pirinci de ilave ettikten sonra karıştırın.
- Ayva, şeker, tarçın, tuz ve suyu ilave edin.
- Su fokurdamaya başlayınca ateşi kısın ve pirinçler suyunu çekene dek tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
- İyice piştiğine kanât getirdikten sonra ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin.
- Haşlanmış kestaneleri ve cevizleri pilava ekleyip iyice harmanlayın ve servis etmeden öncede üstlerine maydanoz ekleyerek süsleyin. Afiyet olsun....