Kışa hazırlık yapmaya başladıysanız ve ayva reçeli tarifini henüz bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Sizler için ayva reçeli tarifini ve ayva reçeli nasıl yapılır sorusunun cevaplarını araştırdık. İşte ayva reçeli tarifi ve ayva reçeli yapımının püf noktaları.
Kışın en sağlıklı kahvaltılıkları arasında ayva reçeli yer alıyor. Ayva reçelini artık marketten veya bakkallardan almanıza gerek yok. Size vereceğimiz ayva reçeli tarifini uyguladıktan sonra bir daha hazır ayva reçeli almak istemeyeceksiniz.
AYVA REÇELİ TARİFİ
AYVA REÇELİ MALZEMELERİ
2 kg ayva
1 kg şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 adet kabuk tarçın
3 adet karanfil
1 tatlı kaşığı tereyağı
AYVA REÇELİ NASIL YAPILIR?
Ayva reçeli yapımında ufak püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Ayva reçeli tarifini uygularken ufak tefek püf noktalarına dikkat etmek reçelinizi oldukça lezzetli bir hale getirecektir. Ayva reçeli tarifini kolay bir şekilde hazırlayabilmeniz için tarifi sizlere adım adım açıklayacağız.
1.adım: Ayvaları iyice yıkayın ve küp küp doğrayın.
2. adım: Doğramış olduğunuz ayvaların çekirdeklerini sakın çöpe atmayın. Ayva çekirdeklerini ayrı bir kabın içerisinde bekletin.
3. adım: Daha sonra küp küp doğramış olduğunuz ayvaları tencerenin içerisine boşaltın. Ayvaların üzerini kaplayacak şekilde içme suyu ilave edin.
4. adım: Ayvaları pamuk gibi oluncaya kadar kaynatın. Daha sonra ayvaların üzerine şekeri , ayva çekirdeklerini ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu ilave edin.
5. adım: Ayvalarınız kıvam almaya başladığında içerisine karanfili ve kabuk tarçını ilave edin. Bir süre daha kaynattıktan sonra ayvalarınızın kıvam aldığını göreceksiniz.
Afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın