Aysel Önder'in Üniversite Sevinci ve Paralimpik Hedefleri

Dünya rekoru sahibi paralimpik atlet Aysel Önder, Ege Üniversitesi'nde eğitim alarak gelecekte altın madalya hedefliyor.

09.10.2024-12:12 - (Son Güncelleme: 09.10.2024-12:12) Aysel Önder'in Üniversite Sevinci ve Paralimpik Hedefleri

Aysel Önder'in Eğitim Hayatı

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda dünya rekoru kıran Aysel Önder, Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'ne kabul edildi. Önder, eğitimini Antrenörlük Eğitimi Bölümü'nde sürdürecek ve hem madalya hem de diploma hedefiyle mücadele verecek.

Atletizm Yolculuğu

Çocukluğunda hafif mental retardasyon teşhisi almış olan Aysel, uzmanlar tarafından spora yönlendirilerek 11 yaşında atletizme adım attı. Ailesinin desteği ve antrenörlerinin katkılarıyla, paralimpik branşta birçok madalya kazandı ve adını duyurdu.

Paris 2024'teki Başarısı

Önder, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Kadınlar 400 metre T20 sınıfında 54.96 saniyelik derecesiyle dünya ve paralimpik rekoru kırarken, finalde gümüş madalya kazanarak ülkesine önemli bir katkıda bulundu.

İlham Verici Mesajlar

Aysel Önder, yaptığı açıklamada, paralimpik oyunlar sonrası aldığı destek mesajlarının kendisini motive ettiğini belirtti. Özellikle ebeveynlere seslenerek, "Her zaman çocuklarınızın arkasında durun. Onlara engel olursanız özgüvenleri zedelenir," dedi.

Gelecek Hedefleri

Önder, 2028 Los Angeles Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanmaya ve daha iyi bir rekor kırmaya odaklandığını belirtti. Geçmişte yaşadığı bazı talihsizliklerin onun için yeni fırsatlar doğurduğuna inandığını ifade etti.

Aile Desteği

Aysel'in annesi Gülseren Önder, kızının spora olan ilgisinin erken yaşta başladığını ve onun başarısıyla gurur duyduklarını aktardı. Diğer ailelere, çocuklarını spora yönlendirmeleri çağrısında bulundu.

Antrenör Görüşü

Aysel'in antrenörü Damla Tan, olimpiyatta elde edilen başarıyı beklemediklerini ancak hedefe ulaşmanın getirdiği mutluluğun gözyaşlarını tutamadığını açıkladı. Tan, öğretmenlere öğrencileri yetenek taraması yapmaları yönünde çağrıda bulunarak, "Bütün öğretmenler bunu yapmalı, gelecekte nice Aysellerin çıkacağına inanıyorum," dedi.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda dünya rekoru kıran paralimpik atlet Aysel Önder, eğitim...

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda dünya rekoru kıran paralimpik atlet Aysel Önder, eğitim hayatını Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü'nde sürdürecek. Önder, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal