Aydın-Denizli Otoyolu Resmi Olarak Trafiğe Açıldı

Aydın-Denizli Otoyolu, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından hizmete açıldı. İzmir ve Antalya arasındaki ulaşımı hızlandıracak.

17.10.2024-13:47 - (Son Güncelleme: 17.10.2024-13:47) Aydın-Denizli Otoyolu Resmi Olarak Trafiğe Açıldı

Aydın-Denizli Otoyolu'nun Tamamlanması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu’nun tamamının açılmasıyla birlikte bölgedeki ulaşımın daha hızlı ve güvenli hale geleceğini ifade etti.

Projenin Detayları

Bakan Uraloğlu, Aydın Çevre Yolu’ndan başlayarak Kuyucak Kavşağı’na kadar uzanan toplam 163 kilometrelik otoyolun 70 kilometrelik son bölümünün açıldığını açıkladı. Geçen yıl açılan 80 kilometrelik kesimle birlikte projenin tamamının 6 şeritli ana yoldan ve 4 şeritli bağlantı yolundan oluştuğunu belirtti.

Ekonomik ve Çevresel Avantajlar

Otoyol ile birlikte yolculuk süresinin D-320 devlet yolu üzerinden 1,5-2 saatten 55 dakikaya düşeceği ifade edildi. Bu durum, Aydın ve Denizli arasındaki ticareti artırırken, çevre dostu taşıma yöntemleriyle birlikte yıllık 5,3 milyar lira tasarruf sağlaması bekleniyor.

Gelecek Projeler

Bakan Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu’nun yanı sıra Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarının yapımına da devam edileceğini duyurdu. Bu projeler tamamlandığında İzmir ile Antalya arasındaki mesafenin kısalacağı ve ulaşım sürelerinin önemli oranda azalacağı vurgulandı.

İş Birliği Modeli

Aydın-Denizli Otoyolu'nun yapımı esnasında kamu-özel iş birliği modelinin kullanıldığını belirten Uraloğlu, bu modelin, projelerin daha kısa sürede tamamlanmasını sağladığını aktardı.

Duygusal Anlar

Bakan Uraloğlu, bu projenin kendisi için çok özel olduğunu belirterek, "Bu proje benim için bir evladın büyütülüp düğününün yapılması gibidir" şeklinde konuştu. Otoyol açılışından sonra, ünlü oyuncu Alp Kırşan ile birlikte yerli otomobil TOGG'u açılan otoyolda kullandı.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamının trafiğe açılması dolayısıyla Aydın gişelerinde program...

Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamının trafiğe açılması dolayısıyla Aydın gişelerinde program yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal