Avustralya’da meydana gelen orman yangınlarının moda sektörünü olumsuz etkilemesi tahmin ediliyor. Sosyal sorumluluk gereği tüm modacılar safari, tropikal ağaç ve hayvan desenlerini öne çıkarıyor.
Genç girişimci Cenk Tezer'in üretimini yaptığı kumaşlar Forever markasıyla 40 ülkeye satılıyor. Senede 2 milyon metre üretim yapan ve 40 ülkede bayisi olan Daima tekstil, 6 bin patentli modeliyle dünya kumaş modasını belirliyor. Nişantaşı'ndaki satış mağazasında bütün modellerini sergilediklerini belirtem Genel Müdür Tezer, “Bu yazın modasını Avustralya'da yaşanan orman yangınları belirleyecek. Yaşanan dram, yok olan ağaç ve hayvanların yaşattığı üzüntü tasarımcıları derinden etkiledi. Sosyal sorumluluk gereği tüm modacılar safari, tropikal ağaç ve hayvan temalarını öne çıkardı. Bu yaz kumaşlar rengarenk ve doğa temalı olacak. Biz de kumaş modellerimizi buna göre dizayn ettik” dedi.
Avustralya'da meydana gelen ve binlerce hayvanın ve ağacın yok olduğu yangın felaketinin tasarımcıları da derinden etkilediğini belirten Tezer, bu yaz hiç olmadığı kadar doğa ve tropikal hayvan figürü kumaşlarda olacağını belirtti. Bilhassa çok renkli ve dikkat çeken desenlerin moda olacağını ve 2021 senesinde da bu trendin süreceğini belirten Tezer, “Normal şartlarda 3-4 renk olan kumaşlar bu sene 8 renge kadar çıkacak. Bahar aylarıyla birlikte, çicek, doğa ve hayvan desenleri, safari temaları çok öne çıkacak. Tüm dünyada trendler bu yönde olacak. Avustralya'da yaşanan yangın modaya da yön verdi. Bir sosyal sorumluluk bakış açısıyla desenlere yön verildi” şeklinde konuştu.
Ürettiği Forever markalı kumaşları dünyanın 40 ülkesine satan Daima tekstil, özel dikim elbise meraklısına dışa dönük tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Hazır giyim yerine özel elbise diktirmek isteyen kişilerin son senelerde çok arttığına vurgu yapan Tezer, “Çok zayıf ya da kilolu biri kendine uygun kıyafet ararken çok zorlanıyor. Kumaşını alıp üzerine tam oturan elbiseyi diktirmeyi tercih ediyor. Giydiği elbise sadece kendisinde olsun isteyen ya da zevk sahibi kişiler gelip kumaşlarını bizden alıyor. Ortadoğu'da Lübnan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerden Arap şeyhleri ve çok zengin iş adamları da günü birlik Nişantaşı mağazamıza gelip kumaş alabiliyor” diye konuştu.
“40 ülkeye 2 milyon metre kumaş üretiyoruz”
Her gelir seviyesinden kişiye cevap verecek alternatifleri olduğu bilgisini aktaran Tezer, 100 lira ile 500 lira arasında kumaş alternatifleri olduğunu belirtti. 6 binden fazla patentli ve yalnızca kendilerine özgü kumaş desenine sahip olduklarını beliten Tezer, “Modanın kalbi sayılan İtalya'da çok ünlü ressam ve tasarımcıların bize özel ürettiği çizimlerimiz var. Bu tasarımları Bursa'daki tesislerimizde kumaşlara basıyor ve Nişantaşı ofisimizde sergiliyoruz. Yılda 2 milyon metre kumaş üreterek dünyanın etrafını her yıl 50 defa dolaşacak kadar satış yapıyoruz. Hedefimiz şu anda 40 ülkede olan bayi sayımızı 60'a çıkarmak. Türk tekstil sektörü sadece fason üretim yapmaktan artık markalaşmaya da yönelmeli. Dünya modasını belirlemek için elimizde tüm imkanlar mevcut” diye konuştu.