Avrupalılar dikkatlerini Türkiye’ye çevirdi: Üretim ve ticaret için uygun bir yer

Çin’de ortaya koronavirüs salgınının olumsuz etkileri sebebiyle Avrupa ülkeleri ticaret merkezi arayışlarına devam ediyor. Alman lojistik şirketleri ise Türkiye’yi üretim ve ticaret anlamında olduk uygun bir yer olarak görüyor. Bu nedenle Türkiye, önümüzdeki yılların Avrupa ticaret merkezi olabilir.

16.09.2022-09:10 - (Son Güncelleme: 16.09.2022-16:05) Avrupalılar dikkatlerini Türkiye’ye çevirdi: Üretim ve ticaret için uygun bir yer

Rusya Ukrayna savaşının yarattığı siyasi ve ekonomik sorunlar, Çin’de başlayan koronavirüs salgınının yaşattığı olumsuzluklar neticesinde önemli deniz ve kara yollarına sahip olan Türkiye, ticaret anlamında bir çok Avrupa ülkesinin dikkatini çekmeye başladı. Başta Alman lojistik şirketleri olmak üzere bir çok Avrupalı şirket, Türkiye’yi üretim ve ticaret anlamında olduk uygun bir yer olarak görüyor. 

Avrupalılar dikkatlerini Türkiye’ye çevirdi

Alman basınında yer alan analize göre Türkiye, Çin’de başlayan koronavirüs salgını ile Rusya Ukrayna savaşı sonrasında Avrupa’nın dikkatle takip ettiği bir yer olmaya başladı. Westphalian nakliye şirketi CEO'su Tobias Bartz, "Şirketlerin operasyonlarını Asya'dan Avrupa'ya taşımak istediklerini görüyoruz. Türkiye çok genç ve iyi eğitimli nüfusu ile üretim ve ticaret için ideal bir yer" dedi.

Türkiye Ticaret

Çin’in ticarette dikkatli olması gerekiyor

Almanya Ekonomi Bakanı Habeck, Çin’in dışa kapalı ve korumacı ekonomi politikalarını eleştirerek, ticarette daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti. Habeck, ‘’Çin'e karşı iyi niyet sona erdi" diye konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal