Avrupa Konseyi Avusturya'yı Müslümanlar Üzerinden Uyardı

Avrupa Konseyi Baş Sözcüsü Höltgen, "Avusturya İslam Haritasının paylaşılması Müslüman karşıtı ve ters etki oluşturma potansiyeline sahip." dedi.

31.05.2021-20:39 - (Son Güncelleme: 31.05.2021-23:43) Avrupa Konseyi Avusturya'yı Müslümanlar Üzerinden Uyardı

Höltgen, Avusturya'da Müslümanlara ait cami, dernek, eğitim merkezi gibi 600 kuruma ait ayrıntılı bilgileri barındıran "Islamlandkarte (İslam Haritası)" isimli dijital haritaya yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Aşırıcılıkla mücadelenin iç güvenliğin önemli meselelerinden biri olduğunu söyleyen Höltgen, ancak Avusturya halkıyla paylaşılan "İslam haritası" projesinin amacından saptığını ve bu yüzden ters etki olabileceğini söyledi.

Höltgen, sözü edilen proje sebebiyle ülkede bulunan Müslümanların kendilerine potansiyel suçlu gibi davranıldığı düşündüğünü söyleyerek, "Harita bu haliyle Müslüman karşıtı yaklaşımlara hizmet edebilir." dedi.

''FİŞLEMEYİ ANDIRAN ÇALIŞMA KALDIRILMALI''

Fişlemeyi andıran çalışmada ayrıntılı bilgilerin paylaşılmasının Müslüman kesimin kendisini damgalanmış ve tehlike altında hissetmesine neden olacağını belirten Höltgen, "İslam haritası mevcut şekliyle kullanımdan kaldırılmalıdır." görüşünü bildirdi.

İktidar olan merkez sağ Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ve Yeşiller Partisi koalisyon hükümetinin öncülüğü ile kurulan Siyasal İslam Dokümantasyon Merkezi, Müslümanlara ait cami, eğitim merkezi gibi çeşitli yerlerin, hangi çatı derneğine bağlı olduğu, dünya görüşleri, yöneticileri, adresleri gibi ayrıntılı bilgileri içeren “İslamlandkarte” adı verilen bir dijital haritayı kamuoyuyla paylaşmıştı.

Viyana Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ednan Aslan'ın kurduğu ekip ile yapılan çalışmaya tepki veren çeşitli kesimler, dijital haritanın Müslümanları potansiyel suçlu durumuna düşürdüğünü bir tür fişlemeyi andırdığını ve yolsuzluk soruşturmalarından bunalan hükümetin bir kez daha çıkış yolu olarak Müslümanlar üzerinden toplumu manipüle etmeyi amaçladığını söylemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal