Avrupa Birliği’nden net uyarı: ‘Bölge yeni bir savaşın yükünü kaldıramaz’

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Lübnan ile İsrail arasında yapılacak bir savaşın bölgede yıkıma yol açacağını belirtti.

27.06.2024-09:28 - (Son Güncelleme: 27.06.2024-17:13) Avrupa Birliği’nden net uyarı: ‘Bölge yeni bir savaşın yükünü kaldıramaz’

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Lübnan, İsrail ve bölgenin yeni bir savaşı kaldıramayacağını belirterek, Avrupa Birliği'nin de bu durumdan etkileneceğini söyledi.

AB de bundan etkilenecektir

İHA’da yer alan habere göre; Borrell, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Lübnan Dışişleri Bakanı Bou Habib ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Lübnan, İsrail ve bölge yeni bir savaşı kaldıramaz. AB de bundan etkilenecektir" dedi.

Avrupa Birliği’nden net uyarı: ‘Bölge yeni bir savaşın yükünü kaldıramaz’

Borrell, görüşmelerinde Mavi Hat boyunca gerilimin azaltılması ve herkes tarafından kabul edilebilir siyasi çözümler için çabaların güçlendirilmesi konularını ele aldıklarını ifade etti. Avrupa Birliği'nin Lübnan'a ve Lübnan halkına verdiği desteği bir kez daha vurgulayan Borrell, Güney Lübnan'da barış ve istikrarın korunmasında Lübnan Silahlı Kuvvetleri ve Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü'nü (UNIFIL) desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Borrell'in bu açıklamaları, Lübnan ve İsrail arasındaki gerilimin tırmanmasının sadece bölgesel değil, uluslararası düzeyde de ciddi etkileri olabileceğine dikkat çekiyor. Bu bağlamda, Avrupa Birliği'nin bölgedeki barış ve istikrarı koruma çabalarına devam edeceği ve Lübnan'a olan desteğini sürdüreceği mesajı veriliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal