NASIL YAPILIR?
Un haline getirdiğiniz yulaf ezmesinin üzerine bütün malzemeleri ekleyin. Süzme peyniri içine ezerek koyun. Kaşık yardımıyla karıştırın ve en son poğaça yoğurur gibi biraz yoğurun. Eğer elinize yapışıyorsa bir miktar yulaf ezmesini arttırabilirsiniz; ama yapısı öyle poğaça gibi yoğun kıvamlı olmayacak. Daha sonra elinizle ince bir şekilde yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine hamuru açtın. Ne kadar ince olursa o kadar kıtır olacaktır. Çay bardağının ağız kısmıyla bu yuvarlak şekiller verin. Daha sonra 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kıtır-lezzetli-düşük kalorili kurabiyelerinizi yiyebilirsiniz.