Atış Eğitimleri Yerli Simülatör İle Yapılacak

Güvenlik güçleri artık atış eğitimlerini Simsoft tarafından geliştirilen lazer tabanlı hafif silah atış simülatörü ile yapacak.

18.09.2020-16:28 - (Son Güncelleme: 18.09.2020-16:26) Atış Eğitimleri Yerli Simülatör İle Yapılacak

Simsoft tarafından geliştirilen, gelişmiş geri tepme sistemlerine sahip lazer tabanlı hafif silah atış simülatörü, 5 ay gibi kısa sürede güvenlik güçlerinin kullanımına sunulacak. Atış eğitim simülatörü, farklı müşteri profilleri için 100'den fazla video ve 3 boyutlu sanal görüntü tabanlı senaryolar içeriyor.

HER EĞİTİM SONRASINDA DEĞERLENDİRME YAPILIYOR

Eğitimler, lazer ve gerçek mühimmat kullanımını destekleyecek kabiliyette sistemlerle gerçekleştirilebiliyor. Her eğitim sonucunda performans değerlendirme sistemiyle atıcı bazında performans analiz raporu çıkartılarak, atıcıların silah tutuş hassasiyetinden vuruş noktalarının analizine kadar birçok kriter değerlendiriliyor.

YABANCI BİLEŞENLERİN YERİNİ YERLİ ÜRÜNLER ALIYOR

Simsoft Simülatörler Grup Direktörü Aydın Okutanoğlu, güvenlik güçlerinin ihtiyacına yönelik olarak tabanca ve tüfekle ilgili atış eğitimlerinin verilebilmesi için bir simülatör sistemi projesine başladıklarını ve geliştirmeye devam ettiklerini söyledi.

Atış simülatörlerine ilişkin geçmişte yazılım, dönüşüm kitleri, silah mekanizmaları gibi çok fazla yabancı bileşen kullanıldığını belirten Okutanoğlu, "Projede yazılımı tamamen kendimiz geliştiriyoruz. Donanım bileşenlerini de yerli alt yüklenicilerden tedarik ederek bir sistem kurma üzerine çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

GERÇEK ÇATIŞMA ORTAMI DENEYİMİ

Atış eğitimlerinin poligon yerine simülatörle verilmesine ilişkin de değerlendirmede bulunan Okutanoğlu, şunları kaydetti:

"Poligonlarda işin özünde sabit bir hedef var. Burada ise hızlı şekilde farklı kombinasyonlarda atış yapabilmek hem de karşı tarafla bir çatışma eğitiminin verilebilmesi söz konusu. Ülkemizde çok karşılaşılan bir çatışma ortamını da canlandırıyoruz. Bu tür çok karşılaşılan ortamlarda atış eğitiminin verilmesi, sadece sabit bir hedefe değil, dinamik hedeflere ateş edilebilmesi, farklı senaryolar, açık-kapalı mekan, bina içi, havaalanı güvenliği gibi birçok durumu atış simülatörü ile deneyimlemek mümkün.

Böylece bir kişinin farklı durumlarda nasıl davranması gerektiğiyle ilgili, sadece atış yapmak da değil, atışa başlamak, ateş etmek ya da etmemek bunların her biri eğitim alan kişinin doğru şekilde karar vermesi gereken konular oluyor. Simülatörle verilen eğitimlerde tüm bunlar tekrar tekrar deneyimlenebilecek."


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal