Atina'da İsrail'in Gazze Saldırılarına Karşı Filistin'e Destek Gösterisi

Atina'da düzenlenen gösteride Filistin'e destek sloganları atıldı, katılımcılar İsrail'in saldırılarına dikkat çekti.

07.10.2024-23:51 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-23:51) Atina'da İsrail'in Gazze Saldırılarına Karşı Filistin'e Destek Gösterisi

Atina'da Filistin Destek Gösterisi

Yunanistan'ın başkenti Atina, Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarının yıl dönümünde Filistin'e destek amacıyla bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Eleftheria Meydanı'nda yoğun bir katılım ile yapılan protestoda, "Filistin'e özgürlük" sloganları yükseldi.

Yürüyüş ve Eylemler

Göstericiler, önce ABD'nin Atina Büyükelçiliği'ne, ardından İsrail'in Atina Büyükelçiliği'ne doğru yürüyüş düzenledi. Yürüyüş esnasında, katılımcılar İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına da dikkat çekerek, bu saldırıların durdurulması çağrısında bulundu.

Katılımcıların Görüşleri

AA muhabirine konuşan eylemcilerden Eleftheria Athanasiu, "Bir yılın ardından durum şimdi daha da kötü çünkü İsrail artık Lübnan’ı da hedef alıyor. Hepimiz gelişmeleri büyük bir endişeyle izliyoruz," şeklinde konuştu.

Diğer bir katılımcı Babir Siriopulos ise, "Savaş ve Filistin'e yönelik soykırım bir yıldır devam ediyor. Bu durumun başlıca sorumlusunun İsrail olduğunu düşünüyorum. Ancak ABD, NATO ve Avrupa Birliği de bu konuda sorumluluk taşımaktadır. Yunan hükümeti de aynı şekilde sorumludur," dedi.

Yunanistan'da yaşayan Faslı Sara Hüseyin, "Bir yıl boyunca Filistinlilere uygulanan soykırım devam ediyor. Biz, Filistin'in özgürlüğü sağlanana dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Batı ülkeleri de İsrail'i destekleyerek bu soykırıma katkıda bulunuyorlar," ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yılında...

Yunanistan'ın başkenti Atina'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yılında Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Atina'daki Eleftheria Meydanı'nda bir araya gelen katılımcılar, "Filistin'e özgürlük" sloganlarıyla önce ABD'nin Atina Büyükelçiliğine ardından da İsrail'in Atina Büyükelçiliğine yürüdü. Katılımcılar, İsrail'in, saldırılarını sürdürdüğü Lübnan'a da destek sloganları atarak İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırılarını sona erdirmesini istedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal