Atatürk Üniversitesi Öğrencileri TEKNOFEST'te Başarı Elde Etti

Atatürk Üniversitesi, TEKNOFEST'te 3 dalda ödül kazandı ve teknoloji alanındaki başarılarına bir yenisini ekledi.

10.10.2024-11:46 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-11:46) Atatürk Üniversitesi Öğrencileri TEKNOFEST'te Başarı Elde Etti

Atatürk Üniversitesi Öğrencilerinin TEKNOFEST Başarısı

Atatürk Üniversitesi öğrencileri, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana'da gerçekleştirilen Uluslararası Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) 3 farklı kategoride ödül kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Ödüller ve Projeler

Üniversitenin Kurumsal İletişim Direktörlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, danışmanlığını Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Dal'ın yürüttüğü "Aquasos" takımı, Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik kategorisinde, boğulma tehlikesini tespit edebilen yapay zeka destekli akıllı yüzücü bilekliği projesi ile birinci olarak dikkatleri üzerine çekti.

Daha sonra, Mühendislik Fakültesi'nden Prof. Dr. Köksal Erentürk’ün danışmanlığını üstlendiği "TTURKS ROCKET Team", Dikey İniş Roket Yarışmasında ikinci sırayı aldı. Ayrıca, Doç. Dr. Dal’ın danışmanlığındaki "Koyun Shaun" takımı, basınç haritalama yöntemi ile koyunlarda topallığı tespit edebilen yeni nesil sistemi ile Gıda ve Tarım kategorisinde üçüncülük ödülünü elde etti.

Rektörden Değerlendirme

TEKNOFEST'te elde edilen başarılarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, öğrencilerin teknolojik projelerde gösterdiği başarının hem üniversite hem de Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Hacımüftüoğlu, "Öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası platformlarda elde ettiği başarılar, Atatürk Üniversitesi’nin bilim ve teknolojiye verdiği önemin bir göstergesidir. TEKNOFEST gibi önemli organizasyonlarda yer almak, gençlerimizin sadece bugüne değil, geleceğe de yön vermelerine imkan sağlıyor. Üniversitemizin öğrencileri, ülkemizin teknoloji odaklı gelişim hamlelerine değerli katkılar sunmaya devam edecek," şeklinde konuştu.

Ayrıca, Hacımüftüoğlu, üniversitenin hem yarışmacıları hem de stantlarıyla TEKNOFEST’te aktif olarak yer almaya devam edeceğini belirterek, yarışmaya katılan ve ödül kazanan tüm takımları ve danışmanlarını tebrik edip başarılarının devamını diledi.

Atatürk Üniversitesi öğrencileri, 2-6 Ekim'de Adana'da düzenlenen Uluslararası Havacılık, Uzay ve...

Atatürk Üniversitesi öğrencileri, 2-6 Ekim'de Adana'da düzenlenen Uluslararası Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) 3 farklı kategoride derece elde etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal