Ataşehir Belediyesinde Grev Kararı Alındı

Çalışanların toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçsuz kalınca grev kararı asıldı.

22.10.2024-17:33 - (Son Güncelleme: 22.10.2024-17:33) Ataşehir Belediyesinde Grev Kararı Alındı

Ataşehir Belediyesi'nde Grev Kararı

DİSK'e bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş), Ataşehir Belediyesi ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından grev kararı aldı. Yapılan açıklamada, grev bildirgesi belediye binasına asıldı.

İşçiler Belediyenin Önünde Toplandı

Belediye binası önünde bir araya gelen işçiler, Kadıköy, Maltepe, Kartal ve Ataşehir'den gelen çalışanların da katıldığı bir miting düzenledi. İşçiler, taleplerini haykırarak, dayanışma mesajları verdi.

Sendika Yetkilisi Açıklama Yaptı

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 3 No'lu Şube Başkanı Özer Ersan Değirmenci, bu süreçte uzun süredir devam eden görüşmelerin sonucunun hayal kırıklığı yarattığını belirtti. "Kartal'ın ardından Ataşehir'de de grev kararı almak zorunda kaldık. Tüm İstanbul işçileriyle birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz," dedi.

Ücret Talepleri Yetersiz Bulunuyor

DİSK/Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 3 No'lu Şube Örgütlenme Sekreteri Heybetullah Kızgın, grev bildirisini paylaşarak, dört aydır süren müzakereler sonucunda işverenin sunduğu ücret tekliflerinin taleplerinin gerisinde kaldığını vurguladı. Kızgın, "CHP'li belediye işverenleri, yüksek enflasyon ve vergileri göz önünde bulundurmadan komik tekliflerde bulunuyor," ifadelerini kullandı.

Kızgın, yerel ekonomik sıkıntıların işçileri giderek zor duruma soktuğunu ve "Ataşehir'de kira bedellerinin en düşük 20 bin liralara yükseldiğini" belirtti. İşçilerin daha iyi yaşam koşullarına ulaşması için adil bir ücret talep ettiklerini belirtti.

Yapılan bu açıklamaların ardından grev kararı, belediyenin kapısına asıldı.

 DİSK'e bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) ile Ataşehir Belediyesi...

DİSK'e bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) ile Ataşehir Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasının ardından belediye binasına grev kararı asıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal