Karidesi seven bayılır sevmeyen ise kaçtıkça kaçar. Ancak bu tarif karides sevmeyenleri bile karidesi sevdirecek cinsten.
ASYALI KARİDES
Malzemeler:
1/2 jülyen doğranmış kapya biber
1/4 jülyen doğranmış havuç
1/4 adet jülyen doğranmış kırmızı soğan
1 tutam ince doğranmış mor lahana
1 diş ezilmiş sarımsak
İsteğe göre chilli biberi
10-15 edamame
4-5 yaprak taze kişniş
3 karides
2 yemek kaşığı tamari sos (glütensiz soya sos)
1 tatlı kaşığı susam yağı
100 gr haşlanmış pirinç eriştesi
Hazırlanışı:
Derin bir tavanın içine biber, havuç, soğan, sarımsak, lahana, edamame ve karidesleri koyduktan sonra yüksek ateşte güzelce soteleyin. Karidesler iyice piştikten sonra tamari sos ve haşladığınız pirinç eriştesini de ilave edip tüm malzemeyi birlikte karıştırın ve sotelemeyi sürdürün.
Karışımınıza susam yağını da kattıktan sonra tavayı ateşten indirin ve servis tabaklarına ayırın. Üstüne süslemek için kişniş ve dileğe göre soğan turşusu da ekleyebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.