Asya-Pasifik Yayın Birliği Genel Kurulu'nda Medya Geleceği Tartışılıyor

ABU Genel Kurulu'nda medya sektörünün engelleri ve gelecek stratejileri ele alınıyor.

20.10.2024-17:56 - (Son Güncelleme: 20.10.2024-17:56) Asya-Pasifik Yayın Birliği Genel Kurulu'nda Medya Geleceği Tartışılıyor

Asya-Pasifik Yayın Birliği'nde Medya Geleceği Konuşuluyor

Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU), TRT'nin ev sahipliğinde “Yapay Zeka, Yayıncılık ve Toplum” temasıyla 61. Genel Kurulunu düzenliyor. Bu etkinlikte, medyanın karşılaştığı zorluklar ve geleceği hakkında önemli tartışmalar gerçekleştiriliyor.

Medya Sektörünün Engelleri ve ABU'nun Geleceği

TRT Genel Müdürü ve ABU Başkanı Mehmet Zahid Sobacı, toplantıların başlangıcında medya sektöründeki engelleri aşmak ve ABU'nun geleceğini şekillendirmek adına fikir alışverişine önem verdiklerini belirtti. Sobacı, "Medya sektörünün önündeki engelleri konuşmaya, fikir alışverişinde bulunmaya ve elbette ABU'nun geleceğini etkileyecek önemli kararlar almaya gayret edeceğiz," dedi.

Toplantılar ve İşbirliği Fırsatları

Etkinliğin üçüncü gününde, ABU Başkanlığı ve Yönetim Kurulu toplantılarının yanı sıra Endonezya ve Moğolistan ile ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Bu görüşmelerde Türkiye'nin bu ülkelerle olan işbirliği fırsatları değerlendirildi.

ABU TV Şarkı Festivali ve Önemli Açılış Töreni

Bugün saat 20.00’de İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 11 ülkeden sanatçıların katılacağı ABU TV Şarkı Festivali düzenlenecek. Festival, TRT Müzik ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Ayrıca, 22 Ekim Salı günü yapılacak olan 61. ABU Resmi Açılış Töreni, önemli konuşmalarla başlayacak ve yapay zeka ile dijital teknolojilerin yayıncılığa etkileri ele alınacak. Akşam ise ABU Ödülleri Dağıtım Töreni gerçekleştirilecek. Bu törende, medyada 15 farklı kategoride verilen ödüller sahiplerini bulacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal