Singapur'dan Filipinler'e, Vietnam'dan Papua'ya kadar birçok yerde tüketilen satay soslu tavuk tam da farklı bir lezzet arayışını içerisinde olanlara göre! Akşam yemeğinde sevdiklerinizi şaşırtarak onlara Asya mutfağından gelen bu lezzetli yemeği yapabilirsiniz!
MALZEMELER
- 4 adet tavuk göğüs
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
- ½ çay kaşığı tarçın
- 2 çay kaşığı öğütülmüş kişniş tohumu
- ¼ çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı rende zencefil
- 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı lime suyu
- 1 adet acı biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı kanola yağı
Satay Sos
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet acı biber
- 2 çay kaşığı rende zencefil
- 1 yemek kaşığı kanola yağı
- ½ su bardağı fıstık ezmesi
- 2 çay kaşığı soya sosu
- 2 çay kaşığı öğütülmüş kişniş tohumu
- ¼ su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı lime suyu
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
- ¼ su bardağı hindistan cevizi sütü
NASIL YAPILIR?
Kuru soğan, zencefil, sarımsak, acı biber, limon kabuğu rendesi ve lime suyunu mutfak robotunun içerine alıp iyice birbirine karıştırın. Daha sonra bu karşımı cam bir kasenin içerisine alarak içine zerdeçal, tarçın, kimyon, öğütülmüş kişniş tohumunu ve şekeri ekleyerek iyice karıştırın. Karıştırma esnasına üzerine kanola yağı ve tuzu ilave edin.
Tavukgöğüslerine vurarak biraz incelttikten sonra uzunlamasına şerit halinde kesip hazırladığınız karışımla birlikte buzdolabı poşetinin içerisine alarak 1 saat dolapta marine edin. Marine işleminden sonra tahta şişlere tavuk şeritlerini geçirin. Izgarada veya tavada pişirin.
Satay sos için, sarımsak, soğan ve acı biberi doğrayın. Kanola yağlı tavada sote edin. Rende zencefili katıp 2 dakika daha çevirin. Fıstık ezmesini ilave ederek spatula yardımı ile karıştırıp iyice eritin. Öğütülmüş kişniş tohumunu, lime suyunu, soya sosunu, şekeri ve hindistan cevizi sütünü ilave edin.