Astronot Alper Gezeravcı TEKNOFEST Adana'da Öğrencilerle Buluştu

Alper Gezeravcı, TEKNOFEST Adana'da öğrencilere uzay heyecanını anlattı.

05.10.2024-13:24 - (Son Güncelleme: 05.10.2024-13:24) Astronot Alper Gezeravcı TEKNOFEST Adana'da Öğrencilerle Buluştu

Astronot Alper Gezeravcı'nın TEKNOFEST Ziyareti

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) gençlerle bir araya geldi. Etkinlik, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu bir organizasyonda yapılıyor.

Uzaya Adım Atmanın Önemi

Festival alanında ilkokuldan liseye kadar olan öğrencilerle buluşan Gezeravcı, uzaya yönelik hedeflerimizi ve bu hedeflerde gençlerin rolünü vurguladı. "Güçlü bir devletin iradesiyle uzaya adım attık. Bu adımları devam ettirecek olan sizlersiniz." diyerek gençlere hitap etti.

Ay Araştırmaları ve Gelecek Planları

Gezeravcı, Ay Araştırma Programı çerçevesinde yapacakları çalışmalara da değindi. "Planladığımız roket, yurt dışında temin edilen bir sistem değil, tamamen kendi üretimimizdir. 2026-2028 döneminde Ay'a iniş yapmayı ve bilimsel araştırmalara başlamayı hedefliyoruz." diye ekledi.

Uzay Limanı Programı

Ayrıca, Uzay Limanı Programı hakkında önemli gelişmelerin yaşandığını belirten Gezeravcı, detayların ilerleyen zamanlarda paylaşılacağını duyurdu. Öğrencilere, Milli Uzay Programı hakkında da bilgiler vererek ilham verdi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde...

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde düzenlenen, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST), Adana Havalimanı'nda devam ediyor. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, festival alanında düzenlenen etkinlikte ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileriyle buluştu. Öğrencilerle sohbet eden Gezeravcı, soruları yanıtladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal