Astral seyahat nedir, nasıl yapılır? Astral seyahat gerçekten var mıdır, tehlikeleri nedir? Astral seyahat teknikleri ve yöntemleri

Astral seyahatin ene olduğu, tehlikeli olup olmadığı merak ediliyor. Birçok kişinin merak ettiği ve deneyimlemek istediği astral seyahatin gerçek olup olmadığı da merak ediliyor. Peki, Astral seyahat nedir, nasıl yapılır? Astral seyahat gerçekten var mıdır, tehlikeleri nedir? Astral seyahatin teknikleri ve yöntemleri de bunu denemek isteyenler tarafından sıklıkla sorgulanıyor.

12.06.2022-22:52 - (Son Güncelleme: 12.06.2022-22:52) Astral seyahat nedir, nasıl yapılır? Astral seyahat gerçekten var mıdır, tehlikeleri nedir? Astral seyahat teknikleri ve yöntemleri

Pek çok kişinin merak ettiği konulardan biri olan astral seyahat hakkında araştırmalara yapılıyor. Astral seyahatin gerçek olup olmadığını merak edenler bu duruma dair araştırmalar yaparken bazıları ise bunu deneyimlemek istiyor. Merak edilen bu konu hakkında araştırmalar sürdürülürken bizde sizler için astral seyahatin ne olduğunu, nasıl yapıldığını, tehlikelerinin var olup olmadığını araştırdık. İşte detaylar...

Astral seyahat nedir?

Astral seyahati kısa olarak tanımlamak gerekirse ruhun bedeni terk ederek farklı boyutlara geçmesine denmektedir. Geçilebilecek bu boyutlarda cinler, melekler ve şeytanlar da bulunmaktadır. Aslında astral seyahat üçüncü gözleri olan kişilerin gördüğü bir boyuttur ve ruhlar âlemi olarak da adlandırılan yere de denilmektedir.

Astral seyahat ve Lucid rüya birbirlerine karıştırılabilen kavramlardır. Lucid rüya kişinin zihninde yaşanırken; astral seyahat ise başka bir boyutta yaşanmaktadır.

Astral seyahatte bulunana bir kişinin ruhu bedeninden çıktığı zaman bilinci açık kalmaktadır ve yaptığı her şeyin farkında olarak hareket etmektedir. Astral seyahat sırasında herhangi bir fiziki durum olmadığından rahatlıkla duvar, kapı gibi nesnelerin içinden geçilerek hızlı bir şekilde dolaşılabilmektedir.

Astral seyahat sırasında dilerseniz etrafta turlayabilir, şehirlerarasında hatta ülkelerarasında bile gezintiye çıkabilirsiniz. Aynı zamanda gezegenlere bile yolculuklarda bulunabilirsiniz.

Genel olarak bu tarz olaylardan dolayı insanlar astral seyahati eğlenceli görerek yapmak istiyor. Fakat unutulmaması gerekenler vardır. Astral seyahat sırasında farklı boyuta geçildiğinde o boyutta var olan, normal yaşantımızda görmediğimiz varlıkları görmek mümkün olmaktadır. Bu durum bazen tehlike arz edebilir. Her ne kadar astral uzmanları bu varlıkların zarar vermediğini söylese de uyarılarda bulunmaktadır. Bu durum sizi korkutabilir, zihin bulanıklığına neden olabilir ve olumsuzlukla sonuçlanabilir.

Bunun dışında bazı kişiler astral seyahat konusunda doğuştan yetenekli olabilmektedir. Bu durumda bu insanlar istemeden de olsa astral seyahat gerçekleştirebilir ve bu durumu rüya sanabilir. Fakat herkes bu konuda bir yetenekle doğmadığı için astral seyahati gerçekleştirmek için belirli yöntemler uygulamalıdır.

Astral seyahat

Astral seyahat nasıl yapılır?

Unutulmamalıdır ki astral seyahatin en büyük düşmanı korkudur. seyahat sırasında beden farklı tepkiler verdiğinden bunlardan dolayı korkabilir ve astral seyahat deneyimi yaşayamaz. Astral seyahat hakkında en fazla araştırma yapmış kişilerden biri olan Robert Monroe, açtığı araştırma enstitüsünde bu konu hakkında çalışmalarına devam etmektedir.

Astral seyahat gerçekleştirmek için birçok yöntem ve metot vardır. Öncelikle bazı hazırlıklar yapmanız gerekmektedir. Bedeninizde bulunan her türlü aksesuarları çıkartmanız gerekmektedir. Işığın olmadığı bir yerde olmanız gerekmektedir. Göz kapaklarınıza ışık gelmemelidir. Başınız kuzeye gelecek şekilde sırt üstü rahat edebileceğiniz şekilde uzanmalısınız. Daha sonra kıyafetlerinizi çıkartmalı ve pek de üşümeyeceğiniz bir kıyafetle, vücut ısınızı normal tutacak şekilde kendinizi hazırlamalısınız. Ayrıca kimsenin olmamasına da özen göstermelisiniz. Bu deneyimde kimsenin sizi rahatsız etmeyeceği zaman ve mekanda gerçekleştirmelisiniz.

Nefes egzersizleriyle nefesinizi dengede tutmalı, dudaklarınız yarım açık bir şekilde olmalıdır. Nefes alış verişinizi bu şekilde gerçekleştirmelisiniz. Kendinizi rahat ve uçmaya hazırmış gibi boş bırakmalı ve ayağınızdan başınıza kadar tek bir nokta olarak düşünmelisiniz. Bu süreçte de zihninizde yukarıya doğru bedeninizin uçtuğuna odaklanmalısınız. Bedeninizin tavana doğru doğru hareket ettiğine ve bunu yaparken astral bedeninizin ağır kısmının vücudunuzun ayak hizasına gelecek şekilde ileriye doğru gittiğinizi ve doğrulduğunuza odaklanın.

Bunu yaparken zihninizde bunun ne kadar gerçek olmasını istediğinizde önemlidir. İsteğinize göre bu seyahati gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda beyninizde ters algı yaratarak da bu durumu gerçekleştirmeniz mümkündür. Kuzeye doğru yattığınızı güneye doğruymuş gibi düşünmelisiniz. Böylelikle beyninizi kandırmış olacaksınız. Fakat beyniniz her zaman kuzeye doğru yatmış olduğunuzu ispatlamaya çalışacak. Bu kandırmacaya beyninizi inandırdığınız zaman çeşitli titreşimlerle birlikte yükselme gerçekleşecektir.

Bunu deneyenlerden birkaçı en kolay yöntem olarak kendiniz yukarıdan bir ipe asıldığınızı düşünmesiniz. Böylece daha kolayca yükselebileceğinize odaklanabilirsiniz. Bu sayede titreşimler meydana gelmemişse ipi her çektiğinizde hafiflemeli ve rahat olmalısınız ki titreşimler meydana gelsin ve yukarıya doğru yükselin.

Ayrılma tam olarak gerçekleştiğindeyse birçok uğultu ve görüntü olacaktır. Korktuğunuz an geri düşersiniz. Bundan dolayı bu durum sonrasında yapmanız gereken tek şey düşüncelerinize hâkim olmak ve çeşitli uçuş deneyimleri yaşamak.

Bu yöntemler işe yaramıyorsa kendinizi su altında düşünün. Oksijeninizin azaldığını ve yukarı çıkmanız gerektiğinizi düşünün. Nefes almak için yukarıya çıkma çabanızı düşünüm ve odaklanın. Bu yöntemde azalan nefesler ve su sayesinde ruhunuz sizi birden bedeninizden dışarı atacaktır.

Tüm bunların dışında astral seyahati gerçekleştirmek için bunu gerçekten istemelisiniz. Eğer herhangi bir istememe durumu ya da korku olursa astral seyahat edemezsiniz. Bu durumda ne kadar yöntem denerseniz deneyin astral seyahatiniz gerçeklşmeyecektir.

Astral seyahat tehlikeli midir, zararları nedir?

Astral seyahat sırasında bedendeki tüm sinir ve kaslarda uyuşma olur ve hissedilir. Duyulan uğultular, bedende yer alan karıncalanmalar, baş dönmesi gibi spiral çeşitli deneyimler sonucunda bedenden ayrılmanın bir kanıtıdır.

Uzmanlar astral seyahatin zararsız olduğunu söylese de bazı kişiler zararlı olduğunu düşünmektedir. Örneğin, astral seyahat gerçekleşirken normalde görünmeye varlıklar görülebilir hale gelir. Bu durumda o varlıkların biz bedenimize dönmeden bedeni ele geçirebilir mi gibi soruları da doğurmuştur.

Astral seyahat sırasında uyuyan bir kişiye dokunulduğunda bu kişinin rüyasında bizi gördüğü gibi bazen de karabasan etkisine de maruz kalabilir. Ayrıca seyahat sırasında bedenimiz boş kaldığı için başka ruhlar gelerek size karabasan etkisi de yaratabilmektedir. Çok düşük ihtimal olsa da bedeninize başka bir ruh girebilir.

Astral seyahat deneyimi deneyimlemelere göre artış göstermektedir. Başta astral seyahati deneyen biri 10 saniye kadar bedeninden ayrılabilse de ilerleyen zamanlarda bu süre artar. Aynı zamanda astral seyahat yapan birisi sıklıkla baş ağrısı yaşar.

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal