Askerlik durum belgesi nedir, ne işe yarar? Askerlik durum belgesi nasıl, nereden alınır? Askerlik durum belgesi geçerlilik süresi

Askere gidecek olan bireyler askerlik durum belgesini nasıl ve nereden alacaklarını araştırıyor? Askerlik durum belgesi nasıl alınmaktadır? Askerlik durum belgesinin geçerlilik süresi nedir? İşte sorularınızın cevapları...

08.05.2022-02:38 - (Son Güncelleme: 08.05.2022-02:38) Askerlik durum belgesi nedir, ne işe yarar? Askerlik durum belgesi nasıl, nereden alınır? Askerlik durum belgesi geçerlilik süresi

Askerlik durum belgesi; askerlik durumunuzu gösteren bir belgedir. Erkeklerin üniversite kayıtlarında, işe başlamalarında ve bir çok resmi işlerde askerlik durumunu gösterecek bu belge istenmektedir. O halde bir bakalım askerlik durum belgesi nasıl alınır? 

Askerlik durum belgesi nereden ve nasıl alınmaktadır? 

Askerlik durum belgesini dilersiniz en yakınınızdaki askerlik şubesinden kimliğiniz ile birlikte gidip çıkartabilirsiniz. Dilerseniz de günümüzde en çok kullanılan ve gelişmiş olan e-Devlet üzerinden üzerinden askerlik durum belgenize ulaşabilirsiniz. 

Askerlik belgesi çıkarmak için e-Devlet üzerinde bazen yoğunluk sebebi ile aksaklıklar yaşanabilir bu gibi durumlarda ertesi gün tekrardan denenmesinde fayda vardır.

Askerlik belgesi çıkarmak için belirli bir ücret talebinde bulunulmamaktadır. 

Askerlik belgesini dilediğiniz il ve ilçenin askerlik şubesine kendiniz gidip almanız mümkündür. Sizin adınıza bir başkası böyle bir talepte bulunamaz. 

e-Devlet üzerinden askerlik durum belgesi çıkartabilmeniz için;

e-Devlet sistemine tc kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra, açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna tıklanarak ilgili alana Askerlik Durum Belgesi Sorgulama (Millî Savunma Bakanlığı) yazarak arama işlemine devam edilir ve askerlik durum belgenize ulaşmış olursunuz. e-Devlet üzerinden alınan belgeler zaten resmi evrak sayıldığı için ekstradan bir yere kaşelenip imzalanmasına gerek duyulmamaktadır. 

askerlik durum belgesi nasıl alınır

 



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal