Aşırı sıcaklık felaketi: 61 kişi hayatını kaybetti!

Tayland'da yaşanan aşırı sıcaklıkların yol açtığı felaket büyümeye devam ediyor. Tayland Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2024 yılının başından bu yana aşırı sıcaklıklar nedeniyle 61 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Ülkenin başkenti Bangkok ve çevresi ile kuzeydoğu bölgelerinde hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıkmasıyla birlikte sıcak hava uyarısı yapıldı. Özellikle yaşlılar ve kronik hastaların sıcak çarpmasına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

11.05.2024-10:39 - (Son Güncelleme: 11.05.2024-15:32) Aşırı sıcaklık felaketi: 61 kişi hayatını kaybetti!

Tayland'da yaşanan aşırı sıcaklık dalgası, ülke genelinde yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Tayland Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2024 yılının başından bu yana sıcak çarpması nedeniyle 61 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bu felaketin en çok etkilediği bölgeler arasında başkent Bangkok ile ülkenin kuzeydoğusundaki yerleşim birimleri bulunuyor. Sıcaklık, özellikle yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar için ciddi bir Sağlık riski oluşturuyor.

Sağlık Bakanlığı uyarıyor: Risk altındaki gruplara özel dikkat

Tayland Sağlık Bakanlığı, sıcak hava dalgasının etkilerini azaltmak ve can kayıplarını önlemek adına halkı uyarıyor. Başkent Bangkok ve çevresi ile kuzeydoğu bölgelerinde yaşayan vatandaşlar, aşırı sıcaklığın yol açabileceği tehlikelere karşı dikkatli olmaya çağrılıyor. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olan bireylerin, sıcak çarpması riskine karşı tedbirli olmaları önemle vurgulanıyor.

Rekor sıcaklıklar ve El Nino etkisi

Ülkenin kuzeyindeki Lampang bölgesinde hafta içerisinde kaydedilen 44,2 derecelik sıcaklık, Tayland'ın ulusal sıcaklık rekoruna oldukça yaklaştı. Bu durum, 2023 yılında kaydedilen 44,6 derecelik rekorun kırılma riskini arttırıyor. El Nino hava olayının etkisiyle Güneydoğu Asya'da yaşanan aşırı sıcaklıkların, sıcaklığa bağlı ölüm riskini arttırdığı belirtiliyor.

Hükümet ve yetkililer acil önlemler alıyor

Tayland'da hükümet, sağlık kuruluşları ve sivil toplum örgütleri, aşırı sıcaklıkların yol açabileceği sağlık sorunlarına karşı acil önlemler almaya devam ediyor. Vatandaşlar da sıcak hava dalgası süresince serin yerlerde kalma, bol sıvı tüketme ve güneş ışınlarından korunma gibi önlemleri alarak kendilerini korumaya çalışıyorlar. Bu zorlu süreçte, tüm kesimlerin işbirliği içinde hareket ederek, felaketin etkilerini en aza indirme çabaları sürüyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal