Aşiretler PKK’ya karşı ayaklandı: 9 bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Suriye’nin doğusunda bulunan Arap aşiretler, bölgedeki petrol kuyularını işgal eden terör örgütü PKK’yı bölgeden temizlemek için ayaklandı. Alınan bilgilere göre 9 bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor. İşte detaylar…

08.08.2024-10:38 - (Son Güncelleme: 08.08.2024-10:38) Aşiretler PKK’ya karşı ayaklandı: 9 bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Aşiretler terör örgütü PKK/YPG’ye karşı harekete geçti. Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde, PKK/YPG ile Arap aşiretleri arasında çatışmalar şiddetleniyor. PKK/YPG, DEAŞ bahanesiyle bölgedeki petrol kuyularına el koyarak kaçakçılar aracılığıyla petrol satışı yapıyor ve çocukları zorla silah altına alıyor. Arap aşiretleri ise PKK/YPG'nin zulmüne karşı silahlanarak direniş göstermeye başladı.

9 bölgede yoğun çatışmalar yaşanıyor

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Deyrizor'un doğu ve güneydoğusundaki 9 farklı noktada şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Arap aşiretleri, Busayra, İbrehiyye, Elharice, Tayyane, Ebu Hammam, Gazanic, Keşkiyye, Ziban ve Ellatva köylerinde PKK/YPG'nin kontrol noktalarına ve karargahlarına saldırılar düzenledi. 

Aşiretler PKK’ya karşı ayaklandı: 9 bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Akşam Gazetesi’nde yer verilen habere göre; Aşiret güçlerinin, Ömer Petrol Sahası'ndaki bir rafineriyi, Ebu Hammam ve Buseyra kasabalarını, ayrıca YPG/PKK'nın askeri karakolunu ele geçirdiği ve bazı teröristlerin yakalandığı bildirildi. Arap aşiret lideri İbrahim El-Hafel, "Deyrizor'u YPG'den temizleyene kadar silahlarımızı bırakmayacağız ve hiçbir tarafın egemenliğini kabul etmeyeceğiz" dedi.

500 terörist sevk edildi

PKK/YPG, çatışmaların yaşandığı bölgeye yaklaşık 500 terörist sevk ederek Arap aşiretlerinin yaşadığı Deyrizor'da sözde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Bölgede yaşanan bu gelişmeler, çatışmaların giderek daha karmaşık ve yoğun hale geldiğini gösteriyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal