Asgari ücreti fırsat bilenlerin başı dertte: En ağır idari cezalar uygulanacak

2023 yılı asgari ücreti net 8.506 TL olarak açıklanmış, bazı marketler ise asgari ücret zammını fırsat bilerek hemen fiyat artışlarına gitmişti. Konu hakkında açıklama yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Haklı bir gerekçeye dayanmayan artışların tespiti halinde sorumlulara en ağır idari cezalar uygulanacaktır" ifadelerini kullandı.

24.12.2022-10:19 - (Son Güncelleme: 24.12.2022-17:18) Asgari ücreti fırsat bilenlerin başı dertte: En ağır idari cezalar uygulanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan 2023 asgari ücret rakamı, bazı fırsatçı marketler tarafından eritilmeye başladı. Net olarak 8.506 TL olan asgari ücret sonrasında raflardaki ürünlerine zam yapan marketler konusunda  Ticaret Bakanı Mehmet Muş’tan bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Muş, "Haklı bir gerekçeye dayanmayan artışların tespiti halinde sorumlulara en ağır idari cezalar uygulanacaktır" diye konuştu.

Fiyat artışları vatandaşı isyan ettirdi

Ham maddede, dövizde veya akaryakıtta fiyat değişmesi olmamasına rağmen marketler yine de ürünlerine zam yapmaya devam ediyor. 2023 asgari ücretin açıklanmasıyla beraber harekete geçen marketler, yapılan maaş zammını gerekçe göstererek gece yarısında fiyat etiketlerini değiştirdi. 

Asgari Ücret Sonrası Market Zamları

Fiyatlara yapılan zamlara isyan eden vatandaşlar, yapılan fiyat değişimlerini sosyal medya hesaplarından paylaşarak tepkilerini ortaya koydu.

En ağır idari cezalar uygulanacak

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, asgari ücret zammını fırsat bilerek haksız fiyat artışlarına giden fırsatçılara karşı denetimleri yoğunlaştırdıklarını bildirdi. Muş, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu. 

Asgari Ücret Sonrası Market Zamları-1

Bakanlığın haksız yere fiyat artışına giden fırsatçılara karşı denetimlerini sıklaştıracağını vurgulayan Bakan Muş, "Haklı bir gerekçeye dayanmayan artışların tespiti halinde sorumlulara en ağır idari cezalar uygulanacaktır. Konuyu yakından takip ediyoruz. Hükümetimizce vatandaşlarımızın refahını artırmak için atılan adımların fırsatçılar tarafından suistimal edilmesine asla müsaade etmeyiz. Bu konuda vatandaşımızın hakkını-hukukunu koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal