ASELSAN Azerbaycan'da Üretime Başlıyor! Bakü'deki Ürünler Dünyaya Sunulacak

ASELSAN, Azerbaycan’daki faaliyetlerini genişletiyor.

25.09.2024-17:00 - (Son Güncelleme: 25.09.2024-17:01) ASELSAN Azerbaycan'da Üretime Başlıyor! Bakü'deki Ürünler Dünyaya Sunulacak

Genel Müdür Ahmet Akyol, "ASELSAN ürünlerinin bir kısmı artık Bakü'de üretilecek ve dünya pazarına sunulacak." açıklamasını yaptı. Bu adım, ASELSAN'ın uluslararası işbirlikleri ve ihracat stratejisinin önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor.

"Azerbaycan’da Ortak Üretimle Dünya Pazarına Açılıyoruz"

Ahmet Akyol, ASELSAN'ın Azerbaycan'daki şirketini büyüttüğünü ve yerel partnerlerle ortak üretim aşamasına geçildiğini belirtti. Akyol, "Önümüzdeki dönemde Bakü’de üretilen ASELSAN ürünlerini dünya pazarında göreceğiz." dedi.

"Globaldeki Pozisyonumuzu Bir Üst Seviyeye Çıkartmayı Hedefliyoruz"

ASELSAN’ın uluslararası arenada hedeflerini anlatan Akyol, global iş birlikleri ve ihracat odaklı büyümeye vurgu yaparak, “ASELSAN, savunma elektroniğinde başladığı yolculuğunu uluslararası platformlara taşıyarak, yeni ürünler ve teknolojilerle globalde daha güçlü bir pozisyona ulaşacak.” diye ekledi.


Türkiye’de 1 Milyondan Fazla ASELSAN Ürünü Kullanılıyor

ASELSAN’ın iletişim teknolojilerindeki başarısına da değinen Akyol, Türkiye'deki güvenlik güçleri ve kamu kurumlarının 1 milyondan fazla ASELSAN ürünü kullandığını şu ifadelerle belirtti:

"Konuştuğumuz tüm ürünlerin altında haberleşme var. Yapay zeka, bütün veriler haberleşebildiği için bu kadar etkilidir. İlan ettiğimiz Çelik Kubbe, arkasındaki haberleşme mimarisi olursa anlam taşıyor. Çağrı cihazı ve telsizlere yapılan saldırı bunun ne kadar fiziki olarak da stratejik olduğunu ortaya koydu. Biz bu işin siber güvenlik ve elektronik harp boyutunu bilerek 50 yıldır bu alana yatırım yapıyoruz. Türkiye'nin güvenlik güçleri, kamu görevlileri ve ihtiyaç duyan bütün kritik birimlerinde ASELSAN'ın 1 milyondan fazla haberleşme sistemi kullanılıyor. Bunların yazılımından donanımına ve üretimine kadar tamamına hakimiz. İhtiyaç duyulan yerlere bunu sağlamaya devam edeceğiz. İçindeki yazılımına, donanımına ve parçalarının değiştirilememesine kadar birçok kontrolü içeren, son derece gelişmiş, son derece güvenli sistemleri kendi ülkemizde 1 milyondan fazla kullanıcımız kullanıyor. Dünyada da dost ve kardeş ülkelere bunu sunuyoruz."

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal