Artvin'e Özgü Püşürük Çorbası Tarifi

Malzemelerini bulmak ve hazırlamak açısından oldukça basit olan Artvin' e özgü püşürük çorbası damaklarda enfes bir tat bırakıyor. Her evde yaz kış pişebilen püşürük çorbası şifa kaynağı. İşte püşürük çorbasının tarifi.

05.09.2019-14:59 - (Son Güncelleme: 05.09.2019-15:00) Artvin'e Özgü Püşürük Çorbası Tarifi

Artvin yöresine ait en sevilen çorbalardan olan püşürük çorbası, yapanın da yiyenin de zevk aldığı çorbalardan. Siz de evinizde püşürük çorbası içmek istiyorsanız muhakkak denemelisiniz.

PÜŞÜRÜK ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:

-Aldığı kadar su
-500 gram un
-2 baş soğan
-2 yemek kaşığı tereyağı
-Bir miktar kızartma yağı
-Tuz
-1 tatlı kaşığı pul biber
-1 tatlı kaşığı kuru nane

Nasıl yapılır?

-Geniş bir kaseye serilen unun üstüne elle su serpilerek küçük hamurlar hazırlanması sağlanır.
-Unu ekleyerek oluşan hamurlar birbirinden ayrılır. Bir süre kuruması için beklenen küçük hamurlar, halka şeklinde doğranmış soğanla beraber kızartılır.
-Kızartılan hamurlar tencereye alınıp yarım saat kadar suda haşlanması sağlanır.
-Bu sırada katı yağda kızdırılan pul biber, kuru nane ve tuz eklenerek kaynayan çorbanın üstüne dökülür.
-Çorba dinlendikten sonra servis edilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal