Artvin Hopa'da Sağanak Yağışların Etkileri

Hopa'da etkili olan sağanak yağışlar sonucu taşkınlar ve heyelanlar meydana geldi, Vali Ergün durum hakkında bilgi verdi.

08.10.2024-18:47 - (Son Güncelleme: 08.10.2024-18:47) Artvin Hopa'da Sağanak Yağışların Etkileri

Artvin Hopa'da Sağanak Yağışların Neden Olduğu Hasar

Son günlerde Artvin'in Hopa ilçesinde meydana gelen sağanak yağışlar, bölgede önemli hasarlara yol açtı.

Vali Ergün'den Açıklama

Artvin Valisi Turan Ergün, yaşanan olaylarla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Ergün, "Bazı rögarların tıkanmasıyla cadde ve sokaklarda su yükselmesi oldu ama trafikte bir aksama yok" ifadelerini kullandı.

Yağışların Sonuçları

İlçede aralıklı olarak devam eden sağanak yağışlar sonucunda, çeşitli iş yerlerini su bastı ve birçok noktada heyelanlar yaşandı. Orta Hopa Mahallesi'nde meydana gelen toprak kayması, bir apartmanın otoparkında bulunan altı otomobil ile bir motosiklete zarar verdi.

Kara Yolu Kapandı

Hopa-Artvin kara yolunun Sugören kavşağı mevkiinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle yol geçici olarak kapandı. Ancak yol, ekiplerin hızlı müdahalesiyle tekrar trafiğe açıldı.

Afet Yönetimi ve Riskler

Vali Ergün, İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) 2024 Yılı İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'nda, 2021'de yürürlüğe giren plan çerçevesinde, 108 farklı eylem planı oluşturulduğunu belirtti. Bu eylem planlarının çoğunluğunun sel ve heyelan gibi doğal afetlerle ilgili olduğuna dikkat çekti.

AFAD Gönüllüleri

Ergün, "Artvin'de 2,714 AFAD gönüllüsü mevcut. Bu sayıyı artırarak, toplumsal dayanıklılığı artırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Vali Ergün, Hopa'da hayati risk bulunmadığını vurguladı ve yaşanan durumu kontrol altına almada ekiplerin hazır olduğunu ifade etti. "Hayati bir tehlike yok, durum kontrol altında," diyerek vatandaşlara güven verdi.

Sonuç

Hopa'daki sağanak, önemli hasar ve aksamalara yol açsa da, yetkililer durumu kontrol altına almak için çalışmalara devam ediyor.

Artvin Valisi Turan Ergün, İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) 2024 Yılı İzleme ve Değerlendirme...

Artvin Valisi Turan Ergün, İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) 2024 Yılı İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Ergün, Valilik Salonu'ndaki toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal