Artvin'de Su ve Enerji Sempozyumu Çerçevesinde Önemli Açıklamalar Yapıldı

Artvin Valisi Ergün, su ve enerji kaynaklarının stratejik önemine vurgu yaptı.

24.10.2024-16:04 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-16:04) Artvin'de Su ve Enerji Sempozyumu Çerçevesinde Önemli Açıklamalar Yapıldı

Artvin Valisi Ergün'den Su ve Enerji Üzerine Vurgu

Artvin Valisi Turan Ergün, Uluslararası Kafkasya Su ve Enerji Sempozyumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Ergün, barajlarının, Türkiye'nin toplam elektrik üretiminin %2,4'ünü ve hidroelektrik üretiminin %12,15'ini sağladığını ifade etti.

Su, Hayatın Sürdürülebilirliği İçin Kritik Bir Kaynak

Ergün, Artvin Çoruh Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikte, suyun sınırlı ve stratejik bir kaynak olduğunu belirtti. Küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle temiz su erişiminin tehdit altında olduğunu söylerken, suyun yenilenebilir enerji üretiminde de büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

Artvin'in Enerji Potansiyeli

Artvin'in coğrafi yapısının enerji üretimi için uygun olduğunu dile getiren Ergün, il sınırları içindeki barajların, Türkiye'nin enerji ihtiyacının karşılanmasında kritik rol oynadığını söyledi. Toplamda 1975 megavat kurulu güce sahip olan bu barajlar, milli ekonomiye 137 milyar lira katkı sağladı.

BM Tahminleri ve Çözüm Önerileri

Etkinlikte söz alan Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, 2030 yılına kadar dünya nüfusunun %35 daha fazla gıda ve %40 daha fazla suya ihtiyaç duyacağını belirtti. Günümüzde 768 milyon insan temiz su kaynaklarına, 1,3 milyar insan ise elektriğe erişim sağlayamıyor. Bu durum, sürdürülebilir kalkınma için uzun vadeli bilimsel çalışmalara olan acil ihtiyacı ortaya koyuyor.

Sempozyum Bilgileri

Sempozyumun koordinatörü Prof. Dr. Atakan Öztürk, Türkiye ve yurtdışından 17 kurumdan 60'tan fazla araştırmacının katıldığını belirtti. İki gün sürecek etkinlikte, su ve enerji politikaları gibi çeşitli konular 35 bildiride ele alınacak.

Artvin'de, su ve enerji politikaları, iklim değişikliği bağlamında su ve enerji arasındaki...

Artvin'de, su ve enerji politikaları, iklim değişikliği bağlamında su ve enerji arasındaki etkileşim gibi konuların görüşüleceği "Uluslararası Kafkasya Su ve Enerji Sempozyumu" başladı. Artvin Valisi Turan Ergün sempozyumda bir konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal