Art Arda 3 Deprem: Kozan’da Sarsıntılar Herkesi Telaşlandırdı!

Adana’nın Kozan ilçesinde art arda meydana gelen 3 deprem, bölgede korkuya neden oldu. Depremler, yerel halkın yanı sıra yetkilileri de harekete geçirdi.

07.08.2024-15:11 - (Son Güncelleme: 07.08.2024-15:11) Art Arda 3 Deprem: Kozan’da Sarsıntılar Herkesi Telaşlandırdı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre, Kozan merkezli ilk deprem saat 05.32’de gerçekleşti ve 4,6 büyüklüğündeydi. Depremin derinliği 7,6 kilometre olarak ölçüldü. Bu sarsıntı, vatandaşlar arasında paniğe yol açtı.

İkinci ve Üçüncü Depremler Arka Arkaya

İlk depremden sadece 1 dakika sonra, aynı bölgede 4,5 büyüklüğünde bir başka sarsıntı meydana geldi. Bu depremin derinliği ise 7 kilometre olarak belirlendi. Hemen ardından, saat 05.34’te 4 büyüklüğünde bir üçüncü deprem yaşandı.

Bakan Yerlikaya’dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremler sonrası bölgede yapılan taramalara ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Yerlikaya, “Ekiplerimiz sahada taramalarını sürdürüyor. Şu ana kadar olumsuz bir durum ile karşılaşamadık,” dedi. Bakanlık ve yerel yetkililer, depremin ardından herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Depremlerden etkilenen bölgelerde vatandaşlara güvenli alanlarda bulunmaları ve yetkililerin talimatlarına uymaları çağrısında bulunuldu.

Bakan Yerlikaya, olayın ardından şu açıklamaları paylaştı:

"Adana Kozan merkezli 4.6, 4.5, 4 büyüklüğünde arka arkaya 3 deprem meydana gelmiştir. Civar illerden de hissedillen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."  

"Bize ulaşan bir olumsuzluk yok"

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak,

"Bize ulaşan bir olumsuzluk yok. Apartmanda yaşayan vatandaşlarımız tedbir amaçlı evlerinden çıkmışlar. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal