Aronya Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

Türkiye’de yeni yetişmeye başlayan ve popüler bir hale gelen aronya meyvesi sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Peki, aronya meyvesi nedir? Aronya meyvesinin faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

10.10.2020-14:10 - (Son Güncelleme: 10.10.2020-14:21) Aronya Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

Aronya, odunsu çok yıllık çalı formunda ve uzun süre dayanabilen, zengin içeriği ile insan sağlığı açısından faydalı ve beslenmesine katkı sağlamasından dolayı ‘Süper meyve’ olarak adlandırılan bir meyvedir.

ARONYA MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

İçeriğinde bulunan yüksek antioksidan özelliği sayesinde kanser hücrelerini yok edebildiği kanıtlanan Aronya meyvesi stres, çevre kirliliği, tıbbi röntgen ve günlük yaşam aktivitelerinin vücutta oluşturduğu hücrelere zarar veren serbest radikallerle mücadele eden antioksidan polifenolik doğal karışımını içermektedir. Amerikan Milli Tıp Kütüphanesi’nin yayımladığı bir çalışmaya göre bu antioksidanlar arasında yer alan antosiyaninlerin bazı kanser türleri, kalp-damar hastalıkları, kronik inflamasyon ve karaciğer fonksiyon gibi oksidatif strese bağlı hastalıklarla mücadele ettiğini gözler önüne sermiştir.

Kilo kontrolünde de başarılı sonuçlar veren aronya meyvesi, vücudu temizleyerek bağımlılık yapan maddelerin ve UVB ışınlarının zararlarından da vücudu arındırır. Aronya yüksek proantosiyadinin içermektedir. İçerdiğindeki yüksek proantosiyanidin sayesinde kan dolaşımına fayda sağlar. Suda eriyen proantosiyanidinler C vitamini katalizatörü olarak organizmada yirmi kat fazla yardımcı olur. Diğer bir faydası da kolajen ve elastion liflere bağlanarak 24 saat sonra kat damarı elastikiyetinin iki katına çıkarmasıdır. Bu sayede kan basıncının düşmesi sağlanır ve kan damarlarında stabilizasyon kazanılmış olur. Bu biyoaktivite özellikle felçli hastalar ve bu risk grubunda yer alan hastalar için faydalıdır. Ayrıca proantosiyanidinler UVB ışınlarına karşı koruma sağlar. Güneş yanığı radyasyonu olarak da bilinen UVB ışığı epidermise nüfuz eder ve cildinizin doğal antioksidan savunma sistemine zarar vererek, serbest radikallere karşı güçsüz kılar.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal