Arnavutluk'ta Tiran Belediyesine Yönelik Protestolar Devam Ediyor

Tiran'da yolsuzluk iddialarına karşı süren protestolar, Belediye Başkanı Veliaj'a istifa çağrısı yapılıyor.

25.10.2024-16:11 - (Son Güncelleme: 25.10.2024-16:11) Arnavutluk'ta Tiran Belediyesine Yönelik Protestolar Devam Ediyor

Arnavutluk’ta Tiran Belediyesi Önündeki Protestolar

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, belediyede yaşanan yolsuzluk iddiaları sebebiyle protestolar devam ediyor. Eylemciler, Belediye Başkanı Erion Veliaj'ın istifası için seslerini yükseltiyor.

Protestoların Organizatörleri

Muhalefetteki Arnavutluk Demokratik Partisi (PD) ve Özgürlük Partisi (PL) ile birlikte sivil toplum kuruluşları, eylemi organize eden gruplar arasında yer aldı. Protestocular, Tiran Belediyesi önünde toplanarak taleplerini dile getirdi.

Protestoların İçeriği

Tiran Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı ve PD temsilcisi Dorjan Teliti, burada yaptığı konuşmada, bu protestoların Tiran’a ve tüm Arnavutluk’a büyük değişimler getireceğini vurguladı. Eski PD Milletvekili Klevis Balliu, protestoların devam edeceğini belirtti. Diğer bir eski milletvekili Belind Kelliçi ise muhalefeti sindirme çabalarının başarısız kalacağını savundu.

PL Genel Sekreteri Tedi Blushi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de protesto sırasında konuşmalar yaparak desteklerini dile getirdi. Protestolara katılan onca polis memuru, eylemin barışçıl bir şekilde sona ermesini sağladı.

Gözaltılar ve Protestoların Arka Planı

Bu protestolar, mart ayının sonunda "kamu görevlerini yerine getiren kişilerce pasif yolsuzluk" ve "mal varlığını beyan etmeyi reddetmek" gibi suçlamalarla gözaltına alınan eski belediye yetkilileri sonrasında patlak verdi. Protestolar sırasında zaman zaman gerginlikler yaşanmış olsa da, göstericiler eylemlerine devam etme kararlılığını sürdürüyor.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da belediyedeki yolsuzluk iddialarına yönelik protestolar sürerken...

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da belediyedeki yolsuzluk iddialarına yönelik protestolar sürerken, Belediye Başkanı Erion Veliaj'a istifa çağrısı yinelendi. Muhalefetteki Arnavutluk Demokratik Partisi (PD) ve Özgürlük Partisinin (PL) yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla eylemciler, Tiran Belediyesi önünde toplandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal