Arnavutluk'ta Meclis Gerilimi: Muhalefet ve Güvenlik Görevlileri Çatıştı

Arnavutluk Meclisi'nde muhalefet milletvekilleri gerginlikler nedeniyle Genel Kurul dışına çıkarıldı, arbede yaşandı.

03.10.2024-14:08 - (Son Güncelleme: 03.10.2024-14:08) Arnavutluk'ta Meclis Gerilimi: Muhalefet ve Güvenlik Görevlileri Çatıştı

Arnavutluk Meclisinde Gergin Anlar

Arnavutluk Meclisi'nde bu hafta tekrar gergin anlar yaşandı. Hafta başında yaşanan gerginlikler sonucunda Genel Kurul çalışmalarına katılamayan muhalefet milletvekilleri ile Meclis güvenlik personeli arasında arbede çıktı.

Gerginliğin Nedenleri

Pazartesi günü Arnavutluk Demokratik Partisi (DP) milletvekilleri, partili vekil Ervin Salianji'nin mahkumiyetine tepki göstermeye başladılar. Bu olay, oturumun tam öncesinde güvenlik görevlilerinin ceza alan vekillerin Meclise girişine izin vermemesi ile daha da tırmandı. Dışarıda yaşanan gerginlik, DP milletvekilleri ile güvenlik çalışanları arasında sert bir şekilde gerçekleşti.

Muhalefet Eylemlerini Sürdürüyor

DP temsilcileri, meclis güvenlik görevlilerinin dramatik tavırlarına karşı çıkarak, bazı hükümet yetkililerinin Meclise girişini engellemeye çalıştı. Ayrıca, protesto sırasında maketleri ateşe vererek küçük çaplı bir yangın çıkardılar.

Görüşmelere Devam Edildi

Tüm bu olaylara rağmen, Arnavutluk Sosyalist Partisi (SP) milletvekilleri Meclis oturumunda yer aldı ve toplantı yaklaşık yarım saat sürdü. 30 Eylül'de de benzer olaylar yaşanmış ve muhalefet milletvekilleri, Meclis binasının önünde oturma eylemi gerçekleştirmişti.

Ceza ve Protestolar

Bu durumu takip eden günlerde, 3 muhalefet milletvekiline ikişer ay, 20 vekile 40'ar gün ve bir vekile ise 10 gün uzaklaştırma cezası verildi. Salianji'nin mahkumiyeti, muhalefet milletvekillerinin protestolarının gerekçesi oldu. Olaylar, Salianji'nin birkaç yıl önce dönemin İçişleri Bakanı Fatmir Xhafaj'ın akrabalarına yönelik karalama içerikli bir ses kaydı paylaşması sonrası yaşananlar ile doğrudan bağlantılı.

Arnavutluk Meclisinde hafta başındaki gerginlik sonrası Genel Kurul çalışmalarından uzaklaştırılan...

Arnavutluk Meclisinde hafta başındaki gerginlik sonrası Genel Kurul çalışmalarından uzaklaştırılan muhalefet milletvekilleri ile Meclisin güvenlik biriminin çalışanları arasında arbede yaşandı. Dışarıda yaşanan gerilim sırasında PD temsilcileri, bazı maketleri ateşe vererek ufak çaplı yangına neden oldu. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal