Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Veliaj'a İstifa Çağrısı Sürüyor

Tiran'da yolsuzluk iddialarına karşı düzenlenen protestolar, Başkan Veliaj'ın istifası talebiyle devam ediyor.

11.10.2024-14:20 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-14:20) Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Veliaj'a İstifa Çağrısı Sürüyor

Arnavutluk'ta Yolsuzluk İddialarına Karşı Protestolar

Tiran, Arnavutluk' - Belediye Başkanı Erion Veliaj'ın istifası için halk sokağa döküldü. Yolsuzluk iddialarına karşı yürütülen protestolar 28. kez düzenlendi.

Protestocuların Talepleri Nedir?

Muhalefetteki Arnavutluk Demokratik Partisi (PD) ve Özgürlük Partisi (PL) önderliğinde gerçekleşen eyleme katılanlar, Tiran Belediyesi önünde toplandı. Protestolarda, Veliaj’ın istifası ve belediyedeki yolsuzlukların kınanması istendi. Eski PD milletvekili Klevis Balliu, "Arnavutluk'u demokrasi yoluna döndürmenin zamanı gelmiştir" dedi.

Gergin Anlar ve Güvenlik Önlemleri

Gösteriye katılanların arasında çeşitli muhalefet milletvekilleri de yer aldı. Onlarca polis memurunun çevrede hazır bulunduğu protesto, gergin anların yaşanmasına rağmen olaysız sona erdi.

Arka Plan ve Gözaltılar

Protestolar, mart ayının sonunda eski belediye yetkililerinin pasif yolsuzluk ve mal varlığı beyan etme yükümlülüğünü ihlal etmek suçlamasıyla gözaltına alınmasından sonra başladı. Daha önce de eylemlerin düzenlendiği protestocular, eylemlerine devam edeceğini açıkladı.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da belediyedeki yolsuzluk iddialarına yönelik protestolar sürerken...

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da belediyedeki yolsuzluk iddialarına yönelik protestolar sürerken, Belediye Başkanı Erion Veliaj'a istifa çağrısı yinelendi. Muhalefetteki Arnavutluk Demokratik Partisi (PD) ve Özgürlük Partisinin (PL) yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla 28. kez düzenlenen protestoya katılanlar, Tiran Belediyesinin önünde toplandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal