Armen Sarkisyan Kimdir?

''Armen Sarkisyan kimdir?'' sorusu son günlerde sık sık sorulmaktadır. Peki Armen Sarkisyan kimdir? Armen Sarkisyan nereli? Armen Sarkisyan kaç yaşında? Armen Sarkisyan'ın mesleği ne?

12.03.2021-18:02 - (Son Güncelleme: 12.03.2021-18:02) Armen Sarkisyan Kimdir?

Ermenistan'ın 4. Cumhurbaşkanı olan Armen Sarkisyan, internet kullanıcıları tarafından sıklıkla araştırmaktadır. Bununla birlikte Armen Sarkisyan'ın hayatına ilişkin detaylar merak ediliyor. Özellikle ''Armen Sarkisyan kaç yaşında?'' sorusuna cevap aranmaktadır.

Peki Armen Sarkisyan kimdir? Armen Sarkisyan nereli? Armen Sarkisyan kaç yaşında? Armen Sarkisyan'ın mesleği ne?

ARMEN SARKİSYAN KİMDİR?

Armen Vardani Sarkisyan, Ermeni siyasetçi ve diplomattır. Ermenistan'ın 4. Cumhurbaşkanı olarak görev alan Sarkisyan, Londra Büyükelçiliği ve Ermenistan Başbakanlığı yapmıştır. Erivan Devlet Üniversitesi'nde Fizik ve Matematik Fakültesi'nden mezun oldu.

Sarkisyan, mezun olduğu üniversitede 23 yaşında öğretim üyesi oldu. 1984-1985 ile 1989-1991 yılları arasında Cambridge Üniversitesi'nde ve Londra Üniversitesi Matematik Enstitüsü'nde öğretim üyeliği görevini üstlendi.

Armen Sarkisyan, daha önce StratNews Global'e yaptığı açıklamada:

''Birkaç husus üzerinde duracağım. Bunlardan birincisi güçtür. Eğer hatalarınızı kabul edebiliyorsanız, güçlüsünüz demek. Evet, hatalı bir adım attım, pişman oldum, diyebiliyorsunuz. Bu adım sizi güçsüz kılmıyor, tam tersine, güçlendiriyor.

İkinci husus, hakikat ve adalettir. Eski Osmanlı İmparatorluğu’nun topraklarında 1.5 milyon Ermeni katledildi. O insanlar binlerce yıl boyunca o topraklarda yaşamıştı. Ermeniler yeni gelmemişti oralarda. Peki onların kültürü, binlerce kiliseleri, kaleleri, kültür merkezleri, edebiyatı ve sair nerede kaldı? Tarih vardır ve dünya bu gerçeği tanıdı.

Eğer bir gün Türkiye, Ermeni Soykırımı’nı resmen tanırsa, bu ilk önce Türkiye halkının ve Türkiye’nin yararına olur. Örneğin, Türkiye, Avrupa Birliği’ne girmek istiyor. Ancak Avrupa’nın en büyük değeri, Avrupa’yı bir arada tutan hoşgörüdür. Tarihi tanımak ve hoşgörü yolundan gitmek önemlidir.

1915 yılında biz 1.5 milyon Ermenileri kaybettik. Basit bir matematik hesabı yaptığımızda, eğer bunlar yaşanmasaydı, bugün 3 milyonu Ermenistan’da olmak üzere tüm dünyada yaşayan 10 milyon Ermenilerin sayısı 20-25 milyon olurdu. Burada sadece 1.5 milyon Ermenilerin ölümünden bahsetmiyoruz, biz aynı zamanda doğamayan nesilleri de kaybettik'' demiş ve gündeme gelmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal