Ramazan Bayramı'na az bir zaman kala bayramın bir gün öncesi için kullanılan ve yazımı en çok merak edilen konu arife (arefe) kelimesi oldu. Kelimenin doğru telaffuzunu bilmek isteyen çok sayıda kişi Arife gününün anlamının yanı sıra Arefe kelimesinin sözcük anlamını, nasıl yazıldığını ve doru yazılış şeklinin Arefe mi yoksa Arife mi olduğunu araştırıyor.
Kökeni Arapçaya dayanan Arefe sözcüğü 'Arafa' fiilinden ortaya çıkmıştır ve bilmek, görmek ve sezmek anlamında kullanılmıştır. Telaffuzu çok zor olan kelimelerden biri olan arife 'Arife (arefe) ne demek?' sorusu çok sayıda vatandaş tarafından araştırılıyor. Birçok kişi kelimenin doğru yazım şeklinin arife olduğunu öne sürerken birçok kişi de kelimenin doğru telaffuzunun arefe olduğunu öne sürüyor.
Bayram öncesi sevdiklerine ve yakınlarına mesaj göndermek isteyenler arife (arefe) kelimesinin ilk olarak Türk Dil Kurumu'dan (TDK) araştırıyorlar ve hangi kelimenin kurallara uyup uymadığını öğrenmeye çalışıyorlar.
Türk Dil Kurumu'nda (TDK) yer alan bilgilere göre, bayramın bir önceki günü için kullanılan kelimenin doğru yazılışı 'arife'dir.
Arapçadan gelen ve belirli bir günün veya olayın bir gün öncesini temsilen kullanılan arife sözcüğü 1400'lü yıllarda Arapçada kullanılan 'arafat' (irfan, bilme) sözcüğünden Türkçe sözlüğe geçiş yapmıştır. Türkçe sözlüğe geçiş sonrası ise arafat arife olarak telaffuz edilmeye başlanmıştır.