Arda Güler Avrupa yolcusu: Dünya devi girişimlere başlayacak

Bundesliga’nın köklü ekiplerinden Borussia Dortmund, İngiliz orta sahası Jude Bellingham’ı 100 milyon euro karşılığında Real Madrid’e satmaya hazırlanıyor. Alman devi bu transfer sonrasında Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arda Güler’i kadrosuna katmaya çalışacak.

06.05.2023-12:35 - (Son Güncelleme: 06.05.2023-17:32)

Bu sezon Fenerbahçe’de gösterdiği performans ile Avrupa devlerinin dikkatini çeken Arda Güler’in yaz transfer sezonuna damga vuracak yerli isimlerden birisi olması bekleniyor. Son olarak İngiliz orta sahası Jude Bellingham’ı 100 milyon euro karşılığında Real Madrid’e satmaya hazırlanan Alman devi Borussia Dortmund’un bu transferin bitmesi durumunda Arda Güler için Fenerbahçe’nin kapısını çalmaya hazırlanacağı ifade edildi.

Arda Güler Avrupa yolcusu olabilir

Akşam’ın haberine göre; Sarı-Lacivertli yönetim ise 2025 yılında sözleşmesi bitecek olan Arda ile yeni anlaşma yapmak istiyor. Bu konuda yapılan görüşmeler olumlu şekilde devam ediyor. Bu görüşmelerin kısa süre içinde sonlandırılması planlanıyor. 

Arda Güler Dortmund

Fransa'dan PSG, Hollanda'dan Ajax, İngiltere'den Newcastle United Arda ile ilgilenen diğer kulüpler. Yönetim, sezon sonunda Arda Güler için gelen tüm teklifleri masaya yatıracak. Transfermarkt verilerine göre Arda'nın güncel piyasa değeri ise 11 milyon euro.

En iyiler arasında

Arda, Sarı-Lacivertli forma altında bu sezon 29 maçta bin 38 dakika sahada kaldı. 18 yaşındaki 10 numara, bu süre içinde 6 gol, 4 asistlik bir performans sergiledi. Arda, ESPN'in hazırladığı Avrupa'nın en iyi performans gösteren 23 yaş altı genç futbolcusu listesinde Nisan ayının en iyi 6 ismi arasına girmeyi başarmıştı. Listede yer alan Güler için çarpıcı ifadeler kullanılmıştı. F.Bahçe'nin genç yeteneği 2 kez de A Milli Takım forması giydi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal