Araç sahipleri için yeni dönem: HGS plaka düzenlemeleri E-Devlet’ten yapılabilecek

Türkiye’deki milyonlarca araç sahibini uğraştıran işlemlerden birisi olan plaka güncelleme ve plaka sıfırlama işlemleri, HGS kullanıcılarına özel olarak E-Devlet’ten yapılabilecek. İşte detaylar…

16.07.2024-17:20 - (Son Güncelleme: 16.07.2024-17:20) Araç sahipleri için yeni dönem: HGS plaka düzenlemeleri E-Devlet’ten yapılabilecek

Plaka işlemleri konusunda yeni bir dönem başladı. PTT AŞ, e-Devlet Kapısı üzerinden sunduğu hizmet yelpazesini genişletmeye devam ediyor. "PTTBank", "e-Apostil", "Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS)", "Kayıtlı Elektronik Posta (KEP)", "Filateli, Kişisel Pul", "PTT Kargo", "Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)" ve "Telgraf" gibi birçok hizmete buradan erişilebiliyor.

PTTBank üzerinden çok sayıda işlem yapılabilecek

PTTBank hizmeti kapsamında sunulan işlemler arasında "Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Ödemesi", "Yakıt Gaz Sistemi Sorgulama", "Kullanıcı İşlemleri", "Araç Kilometre Sorgulama", "Su, Telefon (GSM), Doğalgaz ve Elektrik Ödemeleri", "HGS ve Havale İşlemleri" yer alıyor.

e-Apostil hizmetleri kapsamında, "e-Apostil Başvuru", "Başvuru Belge Doğrulama" ve "Genel Başvuru" işlemleri yapılabiliyor.

Araç sahipleri için yeni dönem: HGS plaka düzenlemeleri E-Devlet’ten yapılabilecek

HGS işlemleri birkaç saniyede tamamlanacak

HGS alanında ise "Gerçek veya Tüzel Kişi Bakiye Yükleme", "İptal Başvurusu", "Geçiş Bilgileri Sorgulama", "İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama" ve "Hesap Bilgileri Sorgulama" gibi birçok hizmet sunuluyor. Temmuz itibarıyla HGS kullanıcıları, gerçek veya tüzel kişi bilgileri ile plaka güncelleme ve plaka sıfırlama başvurularını da yapabiliyor.

Vatandaşlar ayrıca, "Kayıtlı Gönderi Takibi", "Posta Kodu Sorgulaması", "Talep, Öneri, Şikayet Başvurusu ve Takibi", "PTT KEP Hesabı Online Başvuru", "PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma", "En Yakın PTT İş Yerini Sorgulama", "Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) Evrak Doğrulama" ve "Bireysel Ön Kabul Başvurusu" gibi hizmetlerden de e-Devlet Kapısı üzerinden faydalanabiliyor.

Bu hizmetler, vatandaşların çeşitli işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde yapabilmelerine olanak tanırken, PTT'nin dijitalleşme alanındaki gelişimine de önemli bir katkı sağlıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal