Araç sahipleri için süre daralıyor: MTV’de son 4 güne girildi

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) 1 Ocak’ta başlayan ilk taksit ödemeleri için 4 gün kaldı. Araç sahiplerinin 31 Ocak’a kadar ödemelerini tamamlaması gerekiyor.

28.01.2024-12:16 - (Son Güncelleme: 28.01.2024-12:16)

Araç sahiplerinin yılda iki kez ödediği MTV taksitinin ilki için süre daralıyor. Buna göre MTV ilk taksit ödemelerini gecikme faizi olmadan ödemek isteyenlerin 31 Ocak’a kadar ödeme işlemlerini tamamlaması gerekiyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), taşıtların kayıt ve tescilinin yapıldığı yerin vergi dairesince her yıl ocakta yıllık olarak tahakkuk ettiriliyor. MTV ödemeleri, ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki taksitte yapılıyor.

MTV Taksit

MTV'nin birinci taksit ödeme dönemi 1 Ocak'ta başlamış olup 4 gün sonra sona erecek. Vergi, Dijital Vergi Dairesi (dijital.gib.gov.tr) veya mobil uygulaması (Google Play, App Store, Huawei AppGallery) üzerinden 02.00-23.45 saatleri arasında, anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile vergi tahsilatına yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri aracılığıyla ve PTT şubelerinden ödenebiliyor. Özellikle anlaşmalı bankaların dijital platformları, MTV ödemelerini kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için tercih edilebilir.

Yeniden değerleme oranıyla yeniden belirlendi

Bu yılki Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tutarları, yeniden değerleme oranı olan yüzde 58,46'lık artışa göre hesaplandı. Buna göre, 2024'te en düşük MTV tutarı 347 lira, en yüksek ise 133 bin 572 lira olarak belirlendi. Söz konusu tutarların yarısını oluşturan birinci taksit ödemeleri, 31 Ocak'a kadar gerçekleştirilecek.

MTV'nin belirlenen süre içinde ödenmemesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizini ödemek durumunda kalacaklar. Bu nedenle araç sahiplerinin, belirlenen tarihe kadar ödemelerini gerçekleştirmeleri önem taşıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal