Araç sahipleri için büyük kolaylık sağlayacak: Sigorta ekspertiz raporları artık E-Devlet’ten görüntülenebilecek

Araç sahibi vatandaşların trafik ve kasko sigortasını kapsamındaki sigorta eksperi raporları, artık E-Devlet üzerinden görüntülenebilecek.

25.07.2024-09:48 - (Son Güncelleme: 25.07.2024-09:48) Araç sahipleri için büyük kolaylık sağlayacak: Sigorta ekspertiz raporları artık E-Devlet’ten görüntülenebilecek

Araç sahipleri için nefes aldıracak uygulamada devreye girdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Ahmet Nedim Erdem, yeni yürürlüğe giren uygulama sayesinde sigortalıların ve hak sahiplerinin, trafik ve kasko sigortası kapsamında düzenlenen sigorta eksperi raporlarını e-Devlet platformu üzerinden görüntüleyebildiklerini duyurdu.

E-Devlet üzerinden görüntülenebilecek

AA’da yer alan habere göre; Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce sigortalı ve hak sahiplerinin e-Devlet aracılığıyla eksper ataması yapabilmelerini sağlayan uygulamanın devreye girdiğini hatırlattı. Yeni uygulamanın bu sürecin bir devamı niteliğinde olduğunu belirten Erdem, şu ifadelere yer verdi:

Araç sahipleri için büyük kolaylık sağlayacak: Sigorta ekspertiz raporları artık E-Devlet’ten görüntülenebilecek

Eksper ofislerinde yoğunluk azalacak

"E-Devlet üzerinden trafik ve kasko sigortası kapsamında araçları için düzenlenen sigorta eksperi raporlarını sigortalı ve hak sahipleri artık kolaylıkla görüntüleyebilecek. Bu yenilik, sigortalıların hak ve menfaatlerinin korunmasına katkı sağlarken, eksper ofislerindeki yoğunluğun azalmasına da yardımcı olacak."

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal