Araç sahipleri dikkat: MTV 2. taksiti kaçıranlar her ay gecikme faizi ödeyecek

Milyonlarca araç sahibinin ödediği Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ikinci taksiti için son gün 31 Temmuz. Bu tarihi aşanlar gecikme faiziyle beraber MTV ödemesi yapmak durumunda kalacak. İşte detaylar…

29.07.2024-16:41 - (Son Güncelleme: 29.07.2024-16:41) Araç sahipleri dikkat: MTV 2. taksiti kaçıranlar her ay gecikme faizi ödeyecek

MTV ödeme işlemleri ile ilgili detaylar, ikinci taksitin bitmesine 2 gün kala en çok gündemde yer alan konular arasında bulunuyor. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başladı ve 31 Temmuz'da sona erecek.

MTV ödemesi nasıl yapılır?

MTV ödemeleri çeşitli yöntemlerle yapılabilir. Araç sahipleri, e-Devlet sistemi üzerinden ödeme yapabilirler. Sisteme giriş yaptıktan sonra "motorlu taşıtlar vergisi sorgulama" hizmeti ile bilgilerinizi doldurup ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanında dijital vergi dairesi, PTT ve bankaların internet siteleri üzerinden de ödemeler yapılabiliyor.

Araç sahipleri dikkat: MTV 2. taksiti kaçıranlar her ay gecikme faizi ödeyecek

Kredi kartına taksit seçeneği de var

MTV ödemeleri kredi kartı ile de yapılabiliyor. Bazı bankalar müşterilerine MTV ödemelerinde taksit imkanı da sunuyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ikinci taksit ödemesi, 31 Temmuz gün sonuna kadar yapılmazsa her ay için yüzde 4,5 oranında gecikme faizi uygulanacak.

O kişiler MTV’den muaf olacak

SGK, il özel idareleri, belediyeler, Kızılay’a ait araçlar, elçilik ve konsolosluk taşıtları, yüzde 90 ve üzeri sakatlık derecesine sahip olan malul ve engelli bireylerin taşıtları MTV'den muaf tutuluyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal