Araç sahipleri dikkat: Benzin ve motorine zam geliyor

Akaryakıt fiyatlarında araç sahiplerini üzecek olan benzin ve motorin zammı bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak. Detaylar haberimizde…

24.06.2024-10:19 - (Son Güncelleme: 24.06.2024-17:28) Araç sahipleri dikkat: Benzin ve motorine zam geliyor

Brent petrol fiyatlarının ve döviz kurlarının dalgalanması, akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Vatandaşlar, benzin ve motorin fiyatlarının güncel durumunu yakından takip ediyorlar.

Çifte zam yarın geçerli olacak

NTV’de yer alan habere göre; Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin fiyatlarında 2 TL, motorin fiyatlarında ise 1,68 TL'lik bir artış bekleniyor.

Şu anki güncel pompa fiyatlarına göre İstanbul'da motorin litresi 40.67 TL iken benzinin litresi ortalama 40.3 TL olarak satılıyor.

Araç sahipleri dikkat: Benzin ve motorine zam geliyor

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK paylarının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı üzerinden hesaplanıyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF (Cost, Insurance, Freight) Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru üzerinden belirleniyor. Bu verilerin doğrultusunda belirli fiyat değişimleri dikkate alınarak gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal