Araç sahibi olmak isteyenler acele edin: O tarihte büyük zam geliyor

Otomobil fiyatları için zam geleceği haberi vatandaşları endişelendirdi. Yazar Emre Özpeynirci, araç fiyatlarının Eylül ayından itibaren zamlanacağını açıkladı.

26.08.2024-16:52 - (Son Güncelleme: 26.08.2024-17:06) Araç sahibi olmak isteyenler acele edin: O tarihte büyük zam geliyor

Otomobil fiyatlarında gelecek ay zam var. Otomobil piyasasında hareketlilik devam ederken, döviz kurlarındaki artış ve yaklaşan yeni düzenlemeler, araç fiyatlarında zam beklentisini gündeme getirdi. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Eylül ayında otomobil fiyatlarına zam geleceği uyarısında bulundu.

Ağustos ayı Temmuz ayına göre daha sakin geçti

Özpeynirci, Temmuz ayında 94 bin adedi aşan otomotiv pazarının, Ağustos ayında da 85 bin adedi bulacağını öngördüğünü belirtti. Ağustos ayının son haftasına girildiğini vurgulayan Özpeynirci, bu durumun, yerli araçların 31 Ağustos’a kadar ulusal tip onayı olan GSR2'ye geçmemiş araçları satma avantajından ve kur artışından kaynaklanan zam beklentisiyle yapılan alımlardan kaynaklandığını ifade etti.

Araç sahibi olmak isteyenler acele edin: O tarihte büyük zam geliyor

Eylül ayında döviz kaynaklı zam gelecek

Sektör yetkililerinin, Eylül ayında döviz kuru artışına bağlı olarak ortalama yüzde 5 zam beklediklerini belirten Özpeynirci, euro/dolar paritesinin de fiyatlar üzerinde önemli bir etkisi olacağını vurguladı. Ayrıca, yerli araçların GSR avantajının sona ererek GSR2 düzenlemesine geçmesiyle de ek bir fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Özpeynirci, Eylül ayının otomobil fiyatları açısından zor bir ay olacağını ve yılın geri kalanı için de önemli bir gösterge niteliği taşıyacağını belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal